Gærkultur som problemknuser på Gl. Refning

Levucell SB har siden 2008 med god effekt været blandet i so-foderet på Gl. Refning i Sørvad. I efteråret 2017 erfarer teamet i soholdet imidlertid, at en forhøjet dosering af gærkulturen kan løse yderligere problemer i besætningen.

På Gl. Refning har de eget mølleri og er selvforsynende med korn, så de ved, hvad der bliver fodret med. Der løbes cirka 180 søer i et ugehold, og omløberprocenten er på knap 10 procent, når de der slagtes ud tælles med. Her er Malene Maja Hartmann – med god hjælp – i gang med dagens løbninger. Siden 2008 har Mette Bjerre anvendt 100 gram Levucell SB pr. ton foder til søerne. I efteråret 2017 oplevede teamet på Gl. Refning massive diarré-problemer hos de to-tre uger gamle pattegrise. Øget dosering af Levucell SB i sofoderet løste problemet, der viste sig at skyldes et parti dårligt korn.

- Her har vi ikke så mange livliner. Så hvis Levucell SB kan gøre det nemmere for mig, så er det, det vi gør, understreger svineproducent Mette Bjerre på gangen i farestalden på Gl. Refning i Sørvad i Vestjylland.

Med antallet af livliner hentyder hun til, at der er tale om en produktion af 7 kilos grise, og det betyder, at det skal være ensartede kvalitetsgrise, der ligger klar til salg direkte fra soen 30 dage efter faring.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også