bannerPos

Transporterer let tung gylle over lange distancer

LJM - Lind Jensen Agro har netop udviklet en stempelpumpe til kvægstalde, hvor gyllen kan pumpes over lange distancer.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
28-08-2020 21:35
Nyudviklet stempelpumpe kan pumpe tyk gylle på længder helt op til 900 meter, forsikrer LJM – Lind Jensen Agro.

Kvæggylle kan være en tung og sej omgang. Og skal gyllen pumpes over længere distancer, kan det være en udfordring.

Den udfordring har man taget op hos maskinvirksomheden LJM – Lind Jensen Agro, som netop har udviklet en stempelpumpe til kvægstalde, hvor gyllen kan pumpes over lange distancer.

- Stempelpumpen kan pumpe tyk gylle på længder helt op til 900 meter, forsikrer LJM – Lind Jensen Agro. Dette kan give en miljømæssig fordel, idet landmanden således kan placere sin opbevaringstank tæt på sine marker og dermed reducere transport til og fra markerne væsentligt, når gyllen skal spredes.

Lavt strømforbrug

Pumpen har, sammenlignet med »almindelige« pumper, et markant lavere kWh-forbrug, oplyser LJM – Lind Jensen Agro.

LJM’s nye stempelpumpe kan fuldautomatisk detektere tilstopning af pumpeledning, som via et reverseringsprogram kan fjernes. Dette sker via en avanceret styring, og de dertilhørende hydrauliske spadeventiler på indsugning og trykside.

- På denne måde undgår man, at pumpen kontinuerlig presser op imod en blokeret pumpeledning. Derved minimeres driftstiden væsentlig i forhold til konventionelle pumper, pointerer producenten.

LJM’s stempelpumpe er velegnet til alle typer stalde. Og der er flere montagemuligheder.

- Det er samtidig den perfekte løsning til sandholdig gylle, men en konstruktion, der er udviklet til håndtering af tyk gyllemasse over længere pumpeledninger, fastslår man fra LJM – Lind Jensen Agro.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next