bannerPos

Syddansk firkløver venter spændt på L&F-udmelding

Under Centrovices generalforsamling 25. juni havde Centrovice-formand Torben Povlsen (tv) inviteret L&F-formand Martin Merrild. Sidstnævnte har tidligere været skeptisk over for ny retssag på vandplansområdet, da chancerne for at vinde ifølge L&F's advokat Håkun Djurhuus ikke er gode. Foto: Erik Hansen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
30-07-2020 07:38
I midten af september bliver det meldt ud for primærbestyrelsen i L&F, om organisationens juridiske eksperter finder basis for at starte en ny retssag mod staten på vandplansområdet. Fire landboforeninger fra Region Syddanmark, der igangsatte ny advokatundersøgelse i sidste måned, forholder sig afventende, fortæller Centrovice-formand, Torben Povlsen.

- Vi har medvirket til at få synliggjort, at det juridiske spor også er en aktiv del af Landbrug & Fødevarer.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next