Kurt Skare erklæret insolvent

Skifteretten i Esbjerg har taget Skare-stifteren under personlig rekonstruktion, fremgår det af en registrering i Statstidende.

Ovenpå sagerne om gammelt kød i kølsehuse og følgende politianmeldelse indgav Skare Meat Packers i sidste uge en begæring om konkurs.

Og i den forbindelse er stifter og ejer Kurt Skare sendt i personlig rekonstruktion ifølge Statstidende.

Advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle er indsat som rekonstruktør. 

Finans har søgt om aktindsigt ved Retten i Esbjerg, som viser, at Kurt Skare er insolvent, og at det er ham selv, der har anmodet om rekonstruktionsbehandling. Det betyder, at det skal undersøges, hvordan han selv kan undgå en konkurs.

Kreditorerne er indkaldt til et møde den 3. marts ved Retten i Esbjerg, hvor et forslag til en rekonstruktionsplan vil blive fremlagt.

Konkursbegæringen var kulminationen på flere ugers tumult omkring selskabet. Således blev Skare meldt til politiet efter et uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen op mod jul, hvor der blev fundet flere år gammelt kød i kølefaciliteter. 

Politianmeldelsen skete, fordi Skare ikke kunne dokumentere, hvor kødet stammede fra. Efterfølgende besluttede flere af Skares store kunder, blandt andet Salling Group, at indstille deres indkøb af kød fra Skare. Det fik efterfølgende Skare til at skrue betydeligt ned for aktivitetsniveauet.

Læs også