Sønderjysk klovbeskærer lander millionoverskud

2023 bød på fremgang på toplinjen for klovbeskærer Ole Ebbesen ApS udenfor Ribe, men en lille tilbagegang på bundlinjen.

Klovbeskærer Ole Ebbesen ApS leverede i regnskabsåret 2022/23 en bruttofortjeneste på 10,8 millioner kroner – en stigning på cirka 1,6 millioner kroner.

Årets resultat blev på godt 2 millioner kroner, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til 2021/22, hvor resultatet blev 2,4 millioner kroner.

Og ifølge adm. direktør og indehaver af Ole Ebbesen ApS, Ole Ebbesen, er han tilfreds med årets resultat:

- Ja, det er jeg da egentlig. Selvfølgelig kunne det være rart at tjene flere penge, sådan er alt vel. Men jeg er meget godt tilfreds, siger han til Effektivt Landbrug.

Forventer lignende resultat i 2023

Det fremgår af virksomhedens årsrapport, at der ud af overskuddet på godt 2 millioner kroner er foreslået en udbetaling af et udbytte på 1,5 millioner kroner til ejerne. Og spørger man indehaveren, har der ikke været nogen særprægede udfordringer i løbet af året:

- Nej egentlig ikke. Det kører rimelig ens fra år til år, vi har ikke længere de store udfordringer, fortæller direktøren.

Ole Ebbesen fortæller desuden, at han heller ikke forudser de store problemer i det indeværende regnskabsår.

- Det bliver ikke til de store ændringer. Vi udvider ikke, og vi skærer heller ikke ned. Vi laver det, der bliver efterspurgt, og det kører sådan rimelig jævnt, synes jeg, tilføjer han.

Afventer CO2-afgift

Selvom virksomheden ligger i en lille by nordøst for Ribe og kun beskæftiger 12 medarbejdere, har direktøren også blik for de store politiske spørgsmål – blandt andet, når det gælder en CO2-afgift.

- Et eller andet sted skal nogen jo betale, og jeg kan ikke se andet end at må blive forbrugerne. Hvis ikke landmanden kan tjene penge, så holder det hele stille. Der skal jo findes et leje, fastslår han.

- Selvfølgelig er det da noget, man tænker over. Det skal jo gerne kunne fortsætte – det skal det jo – man kan ikke bare lukke det, udtaler han endvidere.

Virksomheden har ved regnskabafslutning en samlet egenkapital på 3,2 millioner kroner mod 3,1 millioner kroner året før. Egenkapitalens forrentning har i regnskabsåret været på 83,7 procent.

Læs også