Kerteminde Kommune - En af Fyns perler

Avisen besøger i løbet af året alle de fynske kommuner og får et indblik i, hvad man som besøgende kan opleve – primært i landområderne. Første kommune er Kerteminde, der både byder på vandreture langs hav, skov og bakket landbrugsareal, gårdbutikker og plantager samt lokale kunstnere, der finder inspiration i landlivet.

Svalehøj Highland Cattle

Svalehøj Highland Cattle blev åbnet i 2017 i Mesinge, og siden er det kun gået fremad for den lille gårdbutik, som sælger kød fra sit eget skotske højlandskvæg, samt fra Duroc-grise – alle har de levet ude under åben himmel.

 Besøg den 18 hektar store Nybro frugtplantage, og kom hjem med den skønneste most, og friske æbler og pærer. I løbet af sommerhalvåret er det muligt at plukke selv, og hvert år laves der masser af aktiviteter for store og små. Deltag for eksempel i skattejagten på dagens guldæble, når høsten skal i hus.

 Nørremadegaard er en økologisk gårdbutik med salg af eget kød og pålæg fra grise og stude på marken. Saft, marmelade og meget mere høstes og fremstilles fra egen plantage, og i løbet af året afholdes der flere markeder på gården.

 Besøg det kunstnerdrevet galleri »Galleri Viggo Salting«. Viggo Salting blev som helt ung fascineret af klovnen i cirkus. Siden har Viggo Saltings fordybelse i klovnen som motiv bragt de flotte og farverige malerier rundt i hele verden, ligesom Viggo Salting er kunstneren bag »Den Danske Cirkuspris«, som årlig uddeles på Cirkusmuseet i Hvidovre.

Læs også