Åbne stald-arrangementer i starten af maj

Den 7. og 8. maj afholder LMO Kvæg bedriftsbesøg hos to kvægproducenter. De glæder sig begge til at vise bedriften frem for de besøgende.

Thomas Kristensen i Kjellerup har en bedrift på 170 jerseykøer og 115 hektar jord, som han købte for to år siden. Han går med planer om at omlægge driften til økologi, men først har han andet på programmet: et bedriftsbesøg.

- Det er naturligvis en stor beslutning at være vært ved et bedriftsbesøg. Men omvendt er det også spændende selv at kunne få inspiration ved at besøgende stiller spørgsmål – på den måde indsamler jeg også selv ny viden, understreger Thomas Kristensen.
 
Bedriftsbesøget hos Thomas Kristensen foregår på Malmhøjvej 13 i Kjellerup, mandag den 7. maj, men hvis man ikke er i nærheden, kan man i stedet besøge Maria og Lars Maagaard Pedersen, Hadsundvej 420 i Gjerlev dagen efter. Her vil der være blandt andet være fokus på malkning med robotter:
 
- På vores bedrift malkes i to robotter og malkestald, og køerne i malkestalden afgræsser om sommeren. Så jeg glæder mig naturligvis til at vise vores malkesystemer frem og håber at kunne inspirere de besøgende, siger kvægproducent Lars Maagaard Pedersen.
Hans besætning består af 330 Holsteinkøer i sengebåsestald med sandsenge og reduceret opdræt, og der drives i alt 250 hektar jord.
 
Bedriftsbesøget vil blandt andet have fokus på majsdyrkning, slætstrategi, fordele og ulemper ved to malkesystemer samt goldkofodring. Der vil også være fokus på, hvad det koster at producere en kvie, og derudover vil der være mulighed for at høre mere om bedriftens kvægnøgle og avlsstrategi.
 

Læs mere om Kvæg- og malkestalde

Valget af staldsystemer er afgørende for både produktivitet og dyrevelfærd i landbrugsdrift. Læs mere om emnet, og bliv inspireret af andres arbejdsgange og implementering af teknologier og automatiseringer.

Læs mere her

Læs også