3191 står fuldstændig stille mens Mogens Vetter giver hende en hurtig vask. Han driver sammen med sin bror Martin, Enghavegaard I/S og har gjort det, siden de to overtog ejendommen efter deres forældre den første januar sidste år.
Ejendommen rummer 350 holsteinkøer og ligger i Tøjstrup ved Allingåbro.
3191 sæbes grundigt, for hun skal være klar til at Jacob kommer lige om lidt. Jacob, med efternavnet Rønstrup, er elev på Enghavegaard. Han er egentlig på skole nu, på Nordjyllands Landbrugsskole, men som en del af undervisningen har han nogle dage ved sin læreplads, inden skolebænken kalder igen.

Altid samme ko

Jacob kommer og må lige ind og skifte trøje inden han og 3191 er klar til at blive foreviget på et billede.
- Det er min ko, siger Jacob Rønstrup, som deltog på dyrskue for første gang for fire år siden og endda med 3191 for enden af grimen.
- De har fået en ærespræmie hver år, siger Mogens Vetter, som gerne stiller køer til rådighed, hvis en ansat har lyst til at deltage i et dyrskue.
Og for Jacob er den gamle ko noget særligt.
- Når hun går ind i karrusellen, siger Jacob altid: »der kommer min ko«, fortæller Mogens Vetter. Og selvom Mogens ikke forventer en topplacering til 3191, holder hun sig godt trods sin alder, og det er noget dommerne vil lægge mærke til, mener han.
- Når man ser det bagyver, så bliver man bare godt tilpas, siger Mogens. 

Prøvet det før

Jacob tager fat i rebet på 3191 og går afsted, ned forbi stalden, og over mod marken hvor de andre køer går. 3191 går med, som var det den mest naturlige ting i verden. Hun stopper dog lige og nyder en bid græs ved en lygtepæl. Der kommer både en traktor og en bil og Jacob og 3191 går lidt ind til siden og fortsætter ufortrødent deres gang, uden den mindste usikkerhed.
- Hun har prøvet det så mange gange før, siger Mogens Vetter, mens Jacob får linet koen op til et billede.

Seks køer skal med

Dyr fra Enghavegaard, som har været økologiske siden 1999, har været med på Landbrugsmessen i en årrække.
- Vi bor tæt på og det kræver ikke de store omkostninger for at flytte dyr. Samtidig er er det hyggen, sammenholdet og middagsmaden mellem køerne, som gør at vi kommer igen. Og så får det jo også bare en til at komme igen når man vinder en ærespræmie, siger Mogens Vetter, som i år har meldt seks køer til skue.
Foruden den gamle 8-kalvsko, kommer en 5-kalvsko, en 4-kalvsko, en 3-kalsko og to 1-kalvskøer.
- 5-kalvskoen er efter D Estrup, og så er hun faktisk på Vikings kalender i februar måned, fortæller Mogens.

Tre gange malkning

Stalden er fra 2011 og siden sidste sommer er besætningen blevet malket tre gange. De malkes klokken 4.30, 13.00 og 21.00.
Mellem den tidlige morgenmalkning og middagsmalkningen går de 350 køer ud af jordvejen og igennem den nye tunnel over på græsmarken.
Tre gange malkning har givet et løft i ydelsen, som nu ligger på omkring 12.000 kilo EKM. 
- Vores celletal er blevet rigtig flot og vi behandler langt færre køer mod yverbetændelse, siger Mogens Vetter.
Foruden ham og hans bror, er der ansat fire fuldtidsansatte, en praktikant, to elever, hvoraf Jacob er på skole, og to skoledrenge.
For tre år siden valgte man at begynde at bruge kødkvægssæd på de ringeste køer. Lige nu er det 75 procent at køerne, som insemineres med en kødkvægstyr