Selvkørende mælkevogne på Landsskuet

Den selvkørende MG-mælkevogn fås både med stål og plasttank.
04-07-2018 10:24:14
For 20 år siden handlede det udelukkende om svinefoder og -mineraler hos Mosegården A/S. I dag sigter virksomheden efter at have så mange produkter og ben at stå på som muligt. Mød dem på Landsskuet.

Det startede med salg af foder, mineraler og rådgivning til optimal fodring af grisene hjemme fra køkkenbordet hos Knud-Erik Jensen i Resen ved Struer.
1. juli runder Mosegården A/S, der i dag holder til i Holstebro, 20 år, og i dag tæller sortimentet masser af produkter inden for foder og teknik til både køer og grise. Virksomheden er i mellemtiden også vokset til 17 mand.
I 2003 blev virksomheden omdannet til et A/S med Thorkild Kallestrups indtræden i ejerkredsen.
- Da satsede vi på én ny ansat for hvert år, firmaet eksisterede. Det har vi ikke helt nået, men det er bestemt heller ikke det vigtigste. Det handler om at skabe en arbejdsplads med glade medarbejdere, som synes, det er sjovt at gå på arbejde, fastslår Knud-Erik Jensen, der inden han i 1998 startede Mosegården, havde arbejdet »i adskillige foderstoffirmaer i Danmark«. Arbejdspladserne talte blandt andet Vitfoss, Superfos, KFK og DeLaval.

Mange ben

Med et bredt udvalg af produkter til landbruget, vil Knud-Erik Jensen ikke udpege et enkelt som den store sællert.
- Vi erkender, at vi er et handelsfirma, som ikke har en produktionslinje, der skal udfyldes. I stedet går vi efter at have så mange ben at stå på som muligt, fastslår direktøren, der blandt andet har været med til at introducere Heatime – et system til brunstovervågning hos køerne – til det danske marked tilbage i 2007.

Selvkørende mælkevogn

Det bliver dog ikke 11 år gamle Heatime, der bliver det store samtaleemne på Mosegårdens stand på Landsskuet, spår Knud-Erik Jensen. Det kan til gengæld være, at en anden gammel kending – i en lidt moderniseret udgave – bliver.
- Vi har en malkestald og en mælkevogn med på Landsskuet. Og man må sige, at mælkevognen er et af de produkter, der aldrig har haft en renæssance, fordi den har aldrig været død. Vi sælger stadig mange undervogne, fordi mange af vores kunder stadig har stålkar, der er 30 år gamle, men fuldt funktionsdygtige. Stellet og hjulene bliver de dog nødt til at skifte engang imellem, konstaterer direktøren, der på standen i Hal Q på Landsskuet præsenterer en selvkørende mælkevogn. En vogn man allerede har solgt flere af, og nu er ved at tune sig ind på en mere standardiseret model.
Vognen rummer 280 liter, mens man også overvejer en selvkørende med plads til 380 liter mælk. Vognen bliver produceret med en undervogn fra A. Flensborg i Herning.
- Vi oplever større og større interesse for de selvkørende mælkevogne, for det kræver trods alt en del arbejde at skubbe rundt på 280 liter mælk. Derfor har det også været vigtigt for os, at få en standard-vogn helt på plads. Det gør det både lettere for os selv og for kunden, at vi har et standard-produkt og en standard-pris at præsentere, siger Knud-Erik Jensen.
Som noget nyt bygger Mosegården nu også special-vogne med isolerede plasttanke, da der er kunder der ønsker at holde på varmen i mælken i de kolde vintermåneder. 
Derudover præsenterer Knud-Erik Jensen og kompagni også deres nye produkt Agrovit StrongCalf, som er et produkt, der gives til kalve i mælken i de første 10 dage efter fødsel, og danner en belægning på kalvens tarm, som stimulerer kalvens sundhed og immunsystem.
 

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer