Besøg en gård i sommerferien

Djurslandgården inviterer alle på gårdbesøg i sommerferien.

Nu er det igen muligt for ferieramte familier, turister og andet godtfolk at få et unikt indblik i et moderne dansk landbrug, når Djurslandgården inviterer på gårdbesøg for alle i sommerferien.

Det er Djursland Landboforening, der står bag projektet, som efterhånden har seks år på bagen.

- Ønsket er at give alle muligheden for at møde en landmand, og se hvordan det er at drive landbrug i dag, fortæller Silke Lorenzen, coach og konsulent ved Djursland Landboforening.

Tæt på dyrene

På et gårdbesøg kommer du helt tæt på dyrene, hører om hvordan der bliver produceret mælk, kød og korn på Djursland og ikke mindst ser, hvordan en landmandsfamilie lever.

- Et gårdbesøg giver en meget autentisk oplevelse af landbruget på Djursland, som er en stor del af landskabet. Vi oplever, at rigtig mange familier kommer igen år efter år, fortæller Silke Lorenzen.

Der er i år hele fire gårde at besøge - to besøgsgårde og to rundvisningsgårde.

Besøgsgårdene, Ellely og Mosegården, som er kvæggårde, er for familier i alle aldre, hvor der efter en fælles rundvisning tilbydes børneaktiviteter. Rundvisningsgårdene,

Mejltangegaard og Pilegård, giver en guidet tur i en moderne svinestald, og henvender sig til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte.

Det koster 50 kroner pr. person at deltage og børn under 12 år er gratis.

Læs også