bannerPos

Crowdfunding kan skaffe kapital til innovation i landbruget

Redaktionen

18-10-2017 12:14
Pusler man med at starte en specialproduktion op, er lånebaseret crowdfunding en god finansieringsmulighed, fortæller specialkonsulent i Seges.

Hvis mangel på finansiering holder innovationslystne landmænd tilbage, kan lånebaseret crowdfunding være en måde at realisere drømmen på. Især når idéerne går i retning af specialproduktion. Det vurderer Seges.

Portalerne Lendino og Flex Funding giver via deres online crowdfundingplatforme private og professionelle investorer mulighed for at låne penge ud til kreditværdige danske virksomheder. Virksomhederne låner pengene mod at betale investorerne en nærmere fastsat rente, ganske som havde de lånt pengene i banken.

 

Forskellig fremgangsmåde

Lendino og Flex Funding har samme ydelse, men de to portalers fremgangsmåde varierer.

- Hos Lendino skal landmanden udfylde et ansøgningsskema på hjemmesiden, hvorefter Lendino kreditvurderer ansøgningen, som enten afvises eller placeres i en af fem kreditklasser fra A+ til C- ud fra en anslået årlig tabsrisiko, forklarer Kenneth Kjeldgaard, specialkonsulent og deltager i Seges’ Ejerskifteprojekt.

Han fortsætter:

- Hos Flex Funding ansøger landmanden også online, men her er kreditvurderingen automatiseret. Det betyder, at låneansøger typisk får svar på sin låneanmodning indenfor 24 timer på hverdage.

 

Lånebeløbet varierer

Også hvad beløbsstørrelserne angår, er der forskel på de to portaler.

- Hvor Lendino crowdfunder lån op til 5 millioner kroner med en løbetid på op til fem år, tilbyder Flex Funding at crowdfunde lån fra 200.000 kroner til 15 millioner kroner med løbetider fra 6 måneder og op til 10 år, fortæller Kenneth Kjeldgaard.

Både Lendino og Flex Funding yder lån til anlægsaktiver, eksportfremstød, finansiering af ordrer og arbejdskapital.

Herudover lægger Lendino på sin hjemmeside vægt på, at de tilbyder crowdfunding af generationsskifte. Flex Funding nævner også specifikt lån til driftsfinansiering og produktionsudstyr.

 

Når lånet går igennem

Opnår lånet finansiering, udbetaler Lendino lånesummen fratrukket et platformsgebyr på 2 procent eller højere, men i hvert fald mindst 9.500 kroner.

Flex Funding trækker et platformsgebyr fra lånesummen på 3 procent for lån op til 2 millioner kroner og 2 procent for lån fra 2 millioner kroner og op til 15 millioner kroner.

 

Er crowfunding en god ide?

Lånebaseret crowdfunding har hidtil ikke været særligt udbredt som finansieringsmetode i landbruget.

- Indtil nu er det typisk landmænd, som vil starte inden for et nyt forretningsområde eller allerede er i gang med for eksempel produktion af skovgrise, som har benyttet sig af lånebaseret crowdfunding. Men pusler man med at starte en specialproduktion op, og mangler man et mindre beløb til at finansiere det, er lånebaseret crowdfunding en god finansieringsmulighed, fortæller Kenneth Kjeldgaard.

Læs mere om Lendino og Flex Funding på LandbrugsInfo (det kræver abonnement). 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer