Tre parter giver målrettet inspiration

Frøfirmaet Strube Scandinavia og revisionsfirmaet Aage Maagensen inviterer til fire gratis inspirationsmøder, hvor man også kan møde Vækstfonden.

Fremtiden rummer masser af muligheder for landbruget. Det sætter Strube Scandinavia og revisionsfirmaet Aage Maagensen fokus på med fire målrettede arrangementer i slutningen af november og begyndelsen af december.

Tre af møderne bliver holdt på kendte godser i regionen, og det er på Ny Kirstineberg Gods ved Nykøbing Falster mandag den 4. december, mens det dagen efter foregår på Engestofte Gods ved Maribo og Gisselfeld Kloster ved Haslev.

Det sidste, eller rettere det første, er på Skovridergaarden i Nakskov, og det er onsdag den 29. november.

På møderne – tid og sted fremgår af faktaboksen – kan man blandt andre møde Benny Lage fra Vækstfonden, som vil give et indblik i, hvordan landmænd kan realisere deres udviklingsplaner. Det er både, når det handler om ejerskifter og fornyelse eller udvidelse af produktionen.

 

Strube klar med nye tal

Det er snart tid til at bestille roefrø, og på møderne vil Strube præsentere sorter til kampagnen i 2018. Foreløbig ventes med spænding de forsøgsresultater, som ligger til grund for sortskommissionens beslutning.

- I 2017 havde vi endnu engang fornøjelsen af at levere markedets største sort, nemlig Pasteur. Den har været med på det danske marked i 10 år, fortæller Kristian Nørby Nielsen, produktchef i Strube.

- De første to år var Pasteur »kun« i sortsforsøgene, hvorefter den blev observationssort i et år, men de seneste syv år har den været som kommerciel salgssort, oplyser han.

Læs mere på side 7 i LandbrugØst uge 47 – klik her

 

Læs også