Rådgivning skal munde ud i milliarder til landbruget

Målet for et nyt initiativ er at sikre en likviditetsforbedring på tre milliarder kroner i periode 2015-2017, lyder det fra Seges-direktør

Sparring. Planlægning. Implementering. Resultat.

Det er ordene bag forkortelsen ”Spir”, som er navnet på et nyt initiativ, der skal udmønte sig en forbedret likviditet i landbruget på tre milliarder kroner frem til 2017. Bag Spir står Seges og DLBR-virksomhederne.

Administrerende direktør i Seges Jan Mousing forklarer, at Spir-pakken er født af et højaktuelt og presserende behov for at styrke indtjeningen i landbruget:

- Derfor sætter Seges og DLBR-virksomhederne nu yderligere turbo på udviklingen af rådgivning og koncepter, der på både kort og længere sigt kan styrke indtjeningen. Spir-pakken består af tiltag, der tager udgangspunkt i et samarbejde mellem den enkelte landmand, DLBR-virksomheden og Seges, ligesom vi vil inddrage andre relevante aktører som for eksempel andelsvirksomheder og den finansielle sektor.

- Den overordnede ambition er, at de aktiviteter, som vi sætter i gang, samlet vil bidrage til at sikre en likviditetsforbedring på tre milliarder kroner i perioden 2015-2017. Det svarer til 280.000 kr. i gennemsnit pr. heltidsbedrift. Det er et ambitiøst, men realistisk mål med den opbakning der er fra alle led i rådgivningssystemet.

Til at koordinere arbejdet med Spir har Seges ansat en projektdirektør. Det er cand. polit. Michael Ruge, som ifølge Jan Mousing har strategi- og forretningsudvikling, analyseudstyr til blandt andet kokontrol og foderoptimering, salg gennem forhandlere, og turnarounds af økonomisk nødlidende virksomheder blandt sine kernekompetencer.

Læs også