Dengsøe: Pensionsselskaber kan være med til at sikre selvejet

Jo mere, pensionsselskaberne vil gå ind i erhvervet, jo mere sikrer vi selvejet, siger formanden for AP Pension, Niels Dengsøe

Det har været tæt på, men endnu har AP Pension ikke brugt nogle af de 300 millioner kroner, som pensionsselskabet har sagt, at det vil bruge til investeringer i dansk landbrug.

AP Pensions interesse for at gå ind i landbruget er dog fortsat intakt, fremgik det af et indlæg, som formanden, Niels Dengsø Jensen, onsdag holdt på Odense Congress Center i forbindelse med Patriotisk Selskabs økonomikonference med 200 deltagere.

- Jeg vil faktisk påstå, at jo mere pensionsselskaberne vil gå ind i erhvervet, jo mere sikrer vi selvejet. Hvorfor det. Jo, fordi når nu at der er nogen, der begynder at vise interesse for at investere i et erhverv, så er der andre, der begynder at tænke hov, det er et erhverv med fremtid, det giver afkast. Og når det sker, vil kreditgiverne også se mildere på belåningsprocenten, lød det fra Niels Dengsø Jensen, der tilføjede:

Oplæg til debat

- Vi var til et møde, hvor vi spurgte en person fra en stor realkreditfond i Danmark, hvordan de ville se på, hvis nu man investerede 10 milliarder i erhvervet, hvilket ikke er meget ud af en gæld på 360 milliarder. Så er deres syn på sagen, at så vil det betyde, at de kan gå til Finanstilsynet og sige, at nu er der en betydelig interesse for at investere 5-10 milliarder kroner i erhvervet, fordi man tror at der er noget afkast, og nu vil vi gerne gå ud og hæve vores belåningsprocent fra de nuværende 60 til eksempelvis 65 procent.

- Hvis vi kan få det til at lykkes, så er vi på den måde med til at sikre, at selvejet kan fortsætte, samtidig med at der også kommer ekstern kapital ind i erhvervet, lød det fra Niels Dengsø Jensen som oplæg til debatten på konferencen.

Læs mere om debatten, hvor også formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, deltog, i Effektivt Landbrug torsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også