L&F: Hold fast i højeffektiv fødevareproduktion i Europa

I kølvandet på FAO’s rapport om drivhusgasudledning fra husdyrproduktion mener L&F, det vil være godt for klimaet, hvis produktionen øges

FAO – FN’s fødevareorganisation – har netop offentliggjort en international rapport om drivhusgasudledningen fra den globale husdyrproduktion.

Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) peger man på, at rapporten viser, at landbrugssektoren globalt kan nedsætte CO2-belastningen med 30 procent ved blandt andet at udnytte miljøteknologier mere effektivt.

- De vigtigste bidrag til at reducere landbrugssektorens drivhusgasudledninger er at øge effektiviteten i den eksisterende produktion og at begrænse, at der sker en udvidelse af det globale landbrugsareal i form af afskovning, siger administrerende direktør i L&F Søren Gade på organisationens hjemmeside.  

-Det er derfor vigtigt, at vi holder fast i den højeffektive fødevareproduktion i Europa, og det vil faktisk være godt for klimaet, hvis vi kunne øge produktionen herhjemme, tilføjer han.

Søren Gade peger på, at Europa generelt er med i den globale top, når det gælder klimaeffektiv landbrugsproduktion. Han mener derfor, at der kan være gode klimaperspektiver i at udbrede danske erfaringer i eksempelvis Afrika.

Læs også