I kølvandet på FAO’s rapport om drivhusgasudledning fra husdyrproduktion mener L&F, det vil være godt for klimaet, hvis produktionen øges
FAO – FN’s fødevareorganisation – har netop offentliggjort
en international rapport om drivhusgasudledningen fra den globale
husdyrproduktion.
Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) peger man på, at
rapporten viser, at landbrugssektoren globalt kan nedsætte CO2-belastningen med
30 procent ved blandt andet at udnytte miljøteknologier mere effektivt.
- De vigtigste bidrag til at reducere landbrugssektorens drivhusgasudledninger
er at øge effektiviteten i den eksisterende produktion og at begrænse, at der
sker en udvidelse af det globale landbrugsareal i form af afskovning, siger
administrerende direktør i L&F Søren Gade på organisationens hjemmeside.
-Det er derfor vigtigt, at vi holder fast i den
højeffektive fødevareproduktion i Europa, og det vil faktisk være godt for
klimaet, hvis vi kunne øge produktionen herhjemme, tilføjer han.
Søren Gade peger på, at Europa generelt er med i den
globale top, når det gælder klimaeffektiv landbrugsproduktion. Han mener derfor,
at der kan være gode klimaperspektiver i at udbrede danske erfaringer i
eksempelvis Afrika.