Gode månegrise kommer til debat ved konference

I næste uge mødes blandt andre forskere og repræsentanter for virksomheder for at drøfte mulighederne for fremtidens svinestald

Partnerskabet om ”Månegrisen” holder konference i DGI byen i København den 25. september.

Fødevareminister Karen Hækkerup (S) åbner konferencen, og der er lagt op til en dag, hvor virksomheder og forskere får mulighed for at bidrage med deres bud på integrerede og gennemtænkte løsninger til fremtidens bæredygtige og effektive svinestald med minimal miljøbelastning. Det oplyser Fødevareministeriet.

- Månegrisen skal bidrage til at skabe vækst i Danmark ved at udvikle en hypermoderne og dyrevenlig svinestald, som kan skabe flere arbejdspladser i både svineproduktionen, slagteribranchen og hos teknologivirksomhederne, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

På Månegris-konferencen præsenterer Agrotech ifølge Fødevareministeriet fire mulige scenarier for, hvordan fremtidens grønne månegrisstald kan se ud. Her vil der også være beregninger på, hvilken effekt de forskellige scenarier vil have på blandt andet dyrevelfærd, økonomi, miljø og klima.

Udover Agrotechs bud vil den hollandske forsker Dr.ir. AJA Aarnink fortælle om hollandske erfaringer, udfordringer og løsninger i forhold til bæredygtig svineproduktion.

Dagen vil desuden byde på workshops og debat inden for nærmere afgrænsede temaer, hvor virksomheder og forskere får mulighed for at drøfte konkrete emner og komme med forslag til kravspecifikation for månegrisen.

Læs også