Knap en milliard kroner i tilskud til 55 kommuner

Fredag får en række af landets kommuner besked fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om, at de er tildelt særtilskud

Fredag giver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) besked til 55 kommuner om, at de er tildelt særtilskud fra en af Økonomi- og Indenrigsministeriets tre særtilskudspuljer i 2014.

I alt bliver der uddelt 992 millioner kroner fra de tre puljer ”Den generelle særtilskudspulje”, ”Hovedstadspuljen” og ”Den sociale særtilskudspulje”.

- Med særtilskuddene har de kommuner, som oplever særligt store økonomiske udfordringer, fået en håndsrækning til budgettet for næste år. Jeg ved, det er svært at få budgettet til at gå op flere steder, og ikke alle som har søgt, har fået. Men det er godt, at vi kan hjælpe de kommuner, hvor udfordringen er størst, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Og mange af pengene fra ”Den generelle særtilskudspulje” og ”Den sociale tilskudspulje” går til kommuner i landdistrikterne.

Således er der eksempelvis fra ”Den generelle særtilskudspulje” uddelt et stykke over 400 millioner kroner til særligt vanskeligt stillede kommuner. Og tre kommuner – Lolland, Bornholm og Langeland – har fået etableret såkaldte udviklingsaftaler.

Det betyder, at de tre kommuner får i alt 81 millioner kroner – ud over de tilskud, de i øvrigt har fået.

Her kan du se, hvilke kommuner der har fået del i pengene.

Læs også