Varde Messerne byder på masser af dyr og udstillere

Igen tæt på 500 dyr tilmeldt dyrskuet på Varde Messerne. Sammen med omkring 120 udstillere bliver der nok at se og opleve den 13. og 14. maj.

Igen masser af forskellige dyr og udstillere at se på Varde Messerne den 13. og 14. maj.

Tilmeldingen af dyr til Varde Messerne er nu afsluttet, og der vil igen i år være tæt på 500 dyr i staldene, når Varde messerne løber af stabelen 13. og 14. maj.

- Tilmeldingen af store dyr er på samme niveau som sidste år, så det er meget tilfredsstillende, siger sekretær for Dyrskuet på Varde Messerne, Torben Møller.

Hertil kommer udstillingen på Børnedyrskuet, hvor tilmeldingerne endnu ikke er afsluttet. Så der bliver igen tæt på 500 flotte dyr at se på dyrskuet i Varde.

Malkekvæg-racerne tegner sig for ca. halvdelen af de udstillede dyr med i alt 247 tilmeldinger. Det er 14 dyr mindre end sidste år, som var et rekordår. Sort Dansk Malkerace stiller med 152 dyr, og derudover kan man se 53 Jerseykøer og 6 stk. Dansk Rødbroget Holstein. Med 36 tilmeldinger er Rød Dansk Malkerace repræsenteret med største antal i mange år.

Otte racer indenfor kødkvæg
Der er i år tilmeldt dyr i otte kødkvægsracer, og det samlede antal er 93 tilmeldte dyr, nøjagtig det samme som 2010. Det er indenfor kødkvægsracerne, at man finder de mest imponerende dyr.

- Der er flotte og imponerende tyre tilmeldt i flere af kødkvægsracerne. Det er hver eneste gang et fantastisk syn og en helt særlig oplevelse for både børn og voksne”, siger Torben Møller.

Mange heste
Der er tilmeldt imponerende 67 heste fordelt på hele 16 racer til dyrskuet, så der er virkelig meget spændende at se på for det hesteinteresserede publikum og alle andre.

- Vi har i år i hestestalden en spændende samling af Frederiksborgere, siger Torben Møller, og fortsætter:

- Det er mange år siden, at racen har været repræsenteret på Dyrskuet i Varde, og så kommer der i år 4 stk. hvoraf de 3 er en familie med moder og hendes to afkom. Og så er der tilmeldt 6 miniature-heste, som er utrolig populære hos børnene”

Derudover udstilles dyr inden for seks racer af får og en enkelt gederace.

I den helt anden ende af skalaen findes skuets små kaniner, og også her er der god tilslutning med 41 tilmeldte dyr.

Det bliver en meget varieret og spændende udstilling med dyr i mange størrelser og arter, så man kan se kort- og langhårede kaniner, samt små og store dyr – alt efter interesse.

- Der er også en enkelt hun med unger, og de vil med garanti blive en publikumsmagnet, siger Torben Møller.

Bredt udstillerprogram
Fra landbrugsmaskiner, traktorer, biler til delikatesser, vikarhjælp eller måske en snak med politikerne fra flere partier. Herunder den sjove politikerdyst på ord, valgflæsk og æggekage mellem folketingskandidater.

Igen i år spænder udstillerne vidt på Vardemesserne, for de mange stande suppleres med et spændende program for begge dage for både store som små.

For de mindste vil der være et stort aktivitetsland, hvor der kan hoppes og leges og på grisevæddeløbsbanen vil der blive dystet begge dage. Også børnedyrskuet byder på børn og dyr i alle størrelser, og plejer traditionen tro at være værd at se.

For de lidt større bydes der på motorcykelshow og veteranbiler, mens der for de, der er interesserede i mere traditionelle hestekræfter bydes på hesteshow.

LandboUngdom sørger for endnu flere hestekræfter med afholdelsen af traktortræk lørdag eftermiddag.

Og så er der alle dyrene i ringen til bedømmelse med hovedvægten lagt på malkekøer og kødkvæg om fredagen, inden heste og

Varde Messerne finder sted fredag den 13. maj kl. 9-18 og lørdag den 14. maj fra kl. 8-17. Det forventes, at op mod 18.000 gæster lægger vejen forbi.

Læs også