DM-stævne på VM-pløjemark

Til efteråret afvikles det danske mesterskab i pløjning på den samme mark i Sdr. Nærå, hvor der i 1985 var verdensmesterskab.

I 1985 var Prins Henrik iført gummistøvler i Sdr. Nærå for at åbne verdensmesterskabet i pløjning på gårdejer Poul Viggo Andersens pladekage-flade mark. Ikke mindre end 50 pløjere fra hele verden stillede op, og den danske deltager Niels Balle var så ubeskeden at vinde guldet, mens juniorpløjer og nuværende dansk WPO-medlem Lars Gammelvind blev nr. 32 - fordi han i befippelse over prinsens tilstedeværelse i hans pløjefelt glemte at hente en fure ved starten af konkurrencen.

Det kan meget vel ske, at Niels Balle, nu 58 år gammel, til efteråret igen dukker op med sin gamle Massey-Ferguson 165 og Kverneland-plov på selvsamme mark på Enghavegård, som efter faderens død nu ejes af sønnen Niels Andersen.

Fredag den 28. og lørdag den 29. oktober afvikles nemlig årets danske mesterskab på den berømte 37 hektar store mark, som grænser op til Ibjergvej og Blæsbjerggyden nord for gården i Sdr. Nærå.

Også Balle-gensyn
Med de ændrede aldersgrænser har Niels Balle genoptaget pløjesporten, og faktisk var han sidste år igen til verdensmesterskab, denne gang på den anden side af jorden, i New Zealand, hvor han blev nummer 17.

Men også for fynske Michael Balle bliver der mulighed for et gensyn med den gode JB5 muldjord ved Sdr. Nærå. Tilbage i 1980 var der nemlig også pløjestævne på marken, og her blev Michael Balle nummer ni ved sit første fynsmesterskab.

I forrige uge var Michael Balle sammen med Gustav Rabølle fra Fyns LandboUngdom, der også vil kæmpe om at få en plads ved DM-stævnet til efteråret, ude for at besigtige marken.

Styregruppe
Det var de to pløjere i følgeskab med to erfarne og tidligere fynske VM-deltagere, henholdsvis Bjarne Larsen og Kurt Nørrisgaard. Sammen danner de fire styregruppen, som får ansvaret for selve pløjefeltet i forbindelse med DM-stævnet.

Selve arrangementet er som nævnt lagt i hænderne på Fyns LandboUngdom, som også allerede så småt er i gang med forberedelserne.

De omkring 40 pløjere og lederne skal bo og holde pløjefesten på Dalum Landbrugsskole. Ved selve stævnet, der har Kongskilde som hovedsponsor, håber arrangørerne på, at der også bliver deltagelse af veteranpløjere og måske hestepløjere. Endvidere er der også planer om en maskindustilling og andre aktiviteter, som kan trækker et stort publikum til Sdr. Nærå den 28. og 29. oktober.

  

Læs også