Arabere i fri dressur

HESTE: Smukke heste konkurrerer i Middelfart.

Sagnene siger, at araberen er verdens ældste hesterace. Rygtet siger også, at de rige sheiker, som ejer araberheste, er så glade for dem, at de næsten prioriterer dem højere end deres egne familier. Araberheste-ejere i hele verden mener også, at de har verdens smukkeste heste. Nu kan du få syn for sagen, når Middelfart Ridecenter i weekenden den 20. til 21. juni inviterer til flere arrangementer på en gang med fuldblodsarabere som omdrejningspunkt.

Nogle af hestene skal konkurrere om de eftertragtede championatstitler, og tre internationale dommere skal bedømme dem. Titlerne kan blandt andet give adgang til de store og verdensomspændende All Nations Cup, European Championship og World Championship.

Sideløbende med bedømmelserne bliver der også holdt DM i dressur for fuldblodsarabere og andre ridekonkurrencer.

Og så får arrangementet besøg af hestehviskeren Angelina Otakari og hendes hest, Spirit. Hun vil demonstrere for publikum, hvordan kommunikationen mellem hest og menneske kan foregå på mere alternativ vis.

Cirka 150 fuldblodsarabere vil fylde både i og udenfor Middelfart Ridecenter, og arrangørerne garanterer et ikke helt almindeligt show. Udover kåringer og ridning vil der være masser af musik og underholdning. Så araberweekenden bliver både en oplevelse for araber-entusiaster og en god måde at spendere familieudflugten på.

Dansk Nationalt Championatshow foregår fra klokken 8.00 til cirka 17.00 begge dage.

Læs også