121 år med samme mejeri

(LANDBRUG SYD) Et lille andelsmejeri så dagens lys i 1884.

I forsommeren 1884 begyndte det lille Endrup Mejeri at producere det første smør fra det nystartede mejeri. Nogle måneder forinden havde driftige bønder besluttet at stifte et andelsmejeri for Vejrup Sogn nordre del, Vester Nykirke, Grimstrup og Jyllerup.

En af de 81 landmænd, der var med til at træffe beslutningen, var Herman Mogensen Hansen.

I dag 121 år senere leverer hans oldebarn Peder Thellesen stadig mælk fra den samme gård til det samme mejeri.

Antallet af andelshavere er skrumpet ind til 29, men indvejningen af mælk er steget - færre landmænd leverer mere mælk. Produktionen på Endrup Mejeri er nu så stor, at mejeriet er i gang med en udvidelse, der skal fordoble lagerkapaciteten til de mange Danbo og Havarti oste.

TEKST OG FOTO: LOUIS ANDREAS MICHAELSEN

Læs også