Nu åbner Danmarks første bisoncenter

(LANDBRUG FYN) Ditlevsdal Bison Farm i Farstrup ved Morud har etableret »Dansk Bisoncenter«, som præsenteres ved et stort åbningsarrangement på lørdag.

Der er lagt op til en både spændende og hyggelig dag, når Ditlevsdal Bison Farm i Farstrup ved Morud på lørdag, den 12. april kl. 10-16, inviterer til åbning af »Dansk Bisoncenter« - det første af sin art i hele landet.

Udover at bese de nyindrettede lokaler byder dagens program blandt andet på smagsprøver af forskellige udskæringer af bisonkød samt en udvalgt bison-rødvin. Der bliver lejlighed til at se ud på dyrene - og i øvrigt hygge sig og slappe af.

Dyrene sælges både til avl og til slagtning. Bisonkødet, der er meget mørt, fedtfattigt og med et lavt kolesterolindhold, har hidtil primært været solgt til en række sjællandske restauranter og delikatesseforretninger.

Der er ikke blot tale om en almindelig gårdbutik. I tilknytning til butikken, der fører et bredt udvalg af forskellige produkter, som relaterer sig til bisonokser - skind, kranier, beklædning, souvenirs, indianerting m.m. - er der indrettet en moderne slagterafdeling, som giver mulighed for at kunne sælge og udskære både frosset og frisk bisonkød. Og slagterafdelingen har allerede fra fødevaremyndighederne fået sin første »Smiley« - den med det rigtige, brede smil.

- Udover diverse udskæringer og forskellige typer af pålæg har vi fået lavet nogle specielle pølser med lavt fedtindhold, som er gode til grillen, fortæller Niels Henrik Ove. Desuden vil man kunne få opskrifter, råd og vejledning om tilberedning af bisonkød. Endvidere har vi i samarbejde med Theis Vine fundet en perfekt vin, som kan nydes til bisonkødets fine smag.

- Hovedformålet har været at give firmaer, små og store butikskæder, familiegrupper, foreninger m.v. mulighed for at prøve noget andet end at bowle og køre go-kart, siger Niels Henrik Ove.

- Her vil man kunne afholde møder, kurser og andre arrangementer, der i en samlet »pakke« vil kunne kombineres med specielle aktiviteter som for eksempel en køretur ude blandt bisonokserne eller (for grupper op til 10-12 personer) en »bison-safari« med rideture i det smukke terræn omkring Langesø-skovene. Vi har allerede henvendelser fra mange, som vil ud at prøve at få en anderledes oplevelse.

- Som hidtil kan vi tilbyde hele »pakkeløsninger«, hvor vi leverer og opsætter et solidt hegn med tilhørende fangefold, vi sælger dyrene, vi leverer dem, og vi rådgiver køberne med hensyn til, hvordan de skal passe og omgås dyrene, oplyser Niels Henrik Ove.

- I den forbindelse har vi indrettet et lager med alle normale hegnsartikler - både til heste og kreaturer - og med mulighed for levering fra dag til dag, hvis det drejer sig om specielle ting. Og endelig forhandler vi vitaminer og mineraler - ikke alene til bisonokser men til kvæg i det hele taget.

Læs også