Mælkeproducent Leif Vestergaard, Farstrup i Himmerland, kørte først den sidste halvdel af gyllen ud til majsen midt i juni måned
For nylig kørte Henriks Markservice, Aars, gylle ud i
majsen hos mælkeproducent Leif Vestergaard, der driver gården Sandagergaard i
Farstrup mellem Aalborg og Løgstør.
Her er der 140 sortbrogede køer samt krydsninger, og der
dyrkes 140 hektar hovedsageligt med majs og græs.
Sidste år fik Leif Vestergaard foretaget en planteanalyse
af majsen, og resultatet viste, at de manglede kvælstof.
-Vi undergødsker jo i forvejen, og når vi så oven i købet
kører gylle ud så tidligt på majsens vækstsæson, så er der stor risiko for
udvaskning, siger han.
Derfor besluttede han sig for, sammen med Henrik Pedersen,
Henriks Markservice, at afprøve effekten af at køre halvdelen af gyllen ud i
foråret og vente med den sidste halvdel til senere.
-Det med at udnytte kvælstoffet bedre i majs, er noget,
der virkelig er begyndt at røre på sig, siger Henrik Pedersen.
-Men det er vi jo også tvunget til, med de lave
kvælstofnormer, vi har, mener Leif Vestergaard.
I tirsdagens udgave af LandbrugNord kan du læse meget mere
om Leif Vestergaards erfaringer med at køre gylle ud ad to gange.