Svinegenetikselskab løfter omsætningen

Det internationale genetikselskab Topigs Norsvin har i 2023 oplevet en øget omsætning. Her steg toplinjen med 15 procent til 270 millioner euro (2 milliarder kroner).

Nettoresultatet steg med en halv million euro til 2,6 millioner euro (19,4 millioner kroner). Et beløb, der ifølge virksomheden er blevet geninvesteret til intern konsolidering. En vækst, der langt hen ad vejen er drevet af stor efterspørgsel på selskabets genetik og en erhvervelse af flere markedsandele i Nordvesteuropa samt nye markeder som Brasilien, Spanien og USA.

Trods inflation og stigende renteudgifter lykkedes Topigs Norsvin også at flytte hovedkontor og forskningscenter i Holland til en fælles ny placering.

Ifølge selskabets finansdirektør, Pieter van Sundert, ser man stolt på resultaterne for 2023.

- Disse understreger ikke kun vores stærke markedsposition, men bekræfter også den tillid, som kunderne har til os. Fortsat investering i kvalitet og bæredygtige valg gør os i stand til at omsætte markedets og samfundets ønsker til vores produkter, siger han i en pressemeddelelse.

Topigs Norsvin fortsætter med at investere i 2024. Foruden en ny ornetest- og forskningsenhed i Norge, investerer man 34 millioner euro (253,6 millioner kroner) i forskning og innovation.

Læs også