Omsætter for knap 3,7 mia.: Maskingigant fortsætter vækst i svingende efterspørgsel

Den østrigske producent af landbrugs- og entreprenørmaskiner, Pöttinger, har fortsat sin vækst fra sidste år og opnår en omsætning på 491 millioner euro for det netop afsluttede regnskabsår.

Det familieejede selskab Pöttinger med hovedkontor i Grieskirchen, Østrig – der producerer de velkendte røde maskiner – har i regnskabsåret 2023/2024 fastholdt sin markedsposition.

Pöttinger-maskinerne, der anvendes af landmænd og entreprenører verden over, har efter år med ekstrem vækst opnået en omsætning konsolideret til 491 millioner euro (3,66 milliarder kroner).

Efter Pöttingers opkøb af den italienske producent MaterMacc i 2022 er præcisionsplanterteknologien nu blevet etableret som et yderligere succesfuldt produktsegment for virksomheden. Pöttingers »Original Spare Parts«-afdeling har nydt godt af denne erhvervelse, og der er i regnskabsåret genereret et salg på 65 millioner euro (485,1 millioner kroner) – en stigning på seks procent i forhold til året før med omkring 118.000 leverancer om året.

På trods af et fald i salget hos den østrigske maskinproducent er Tyskland stadig det højest profilerede marked (18,2 procent af det samlede salg i 2024), efterfulgt af Frankrig (17,1 procent) og Østrig (10,4 procent). Andre nøglemarkeder omfatter Schweiz, Polen, USA, Tjekkiet, Italien, Storbritannien, Ukraine og Canada.

Kigger ind i mere bæredygtighed

Hele den landbrugsteknologiske branche har i regnskabsåret 2023/24 oplevet et fald i forventningerne som følge af, at kunderne har været mere tilbageholdende på investeringsfronten.

Ikke desto mindre vil Pöttinger gribe denne mulighed for at implementere strategiske tiltag, der specifikt sigter mod at tilpasse processer, optimere omkostningerne og øge effektiviteten i virksomheden.

I løbet af det seneste regnskabsår har Pöttinger ifølge en pressemeddelelse foretaget 7.493 forbedringer, hvilket har forbedret balancen i virksomheden med 9 millioner euro (67,2 millioner kroner).

På trods af den udfordrende økonomiske og geopolitiske situation har talsmand for ledelsesteamet, Gregor Dietachmayr, et positivt syn på regnskabsåret 2024/25.

- Vi fortsætter med at udvikle vores produkter, især inden for områderne afgrødepleje, agerbrug og præcisionsplanterteknologi, og vi arbejder på nye produkter til at inspirere vores kunder og imponere dem med vores innovative kreativitet. Sammen med vores medarbejdere vil vi forblive stærke i disse udfordrende tider og gå fremtiden i møde med optimisme, lyder det i den officielle melding.

Pöttinger beskæftiger 2.216 personer med 37 forskellige nationaliteter. 1.266 medarbejdere arbejder i Østrig, 447 i Tjekkiet, 227 i Tyskland, mens de øvrige arbejder i datterselskaber rundt om i verden.

Læs også