Fynsk startup vil revolutionere konfektmarkedet gennem bælgfrugter

Iværksætterduoen og barndomsvennerne Martin Hansen og Benjamin Pedersen står bag konfektureproducenten Bælg, der laver sunde konfektalternativer lavet på økologiske danske kikærter. Med nyvunden pris i ryggen vil de to stiftere gerne have os til at tænke mere over, hvad vi spiser, når vi har lyst til snacks.

Fælles for alle bælgs konfekter er, at de, som de eneste i Danmark, er lavet på kikærter. Bælg fås i fire smagsvarianter: original, pistacie, mint og orange. Sidstnævnte var det produkt, der endte med at sikre dem sejren ved Sol over Gudhjem 2022. Glæden var til at spore hos Bælg, da de vandt årets Innovationspris ved den årlige Sol Over Gudhjem-kokkekonkurrence i juni. Foto: Torben Ager Det næste halve år forudses til at blive det bedste i Bælgs historie. Derfor er tiden også inde til at kigge ind i udvidelse af produktion og teamet bag.

Vi kender det alle. Den lille sult, der kommer snigende i tide og utide. Den lokkende stemme i baghovedet, der fortæller dig, at det kunne være noget så lækkert med lidt sødt til ganen. Og her kan æbler og gulerødder bare ikke det samme som et chokoladeovertrukken stykke blød marcipan.

Men hvad nu hvis der fandtes et alternativ til den sukkerholdige konfekt, der smagte usundt, men som man kunne spise med god samvittighed?

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også