Landmand må lade 10 hektar med kartofler blive i jorden

Det våde og kolde vejr har været hård kost for landets kartoffelproducenter. Overfor JydskeVestkysten vurderer Benny Jensen fra BJ Agro i Hovborg, at de jyske avlere tilsammen mister omkring 40 millioner kroner på årets delvist mislykkede høst.

- Jeg er bange for, at enkelte avlere ender med at gå fallit. Nogle få kan blive tvunget til at stoppe. Ingen tvivl om, at nogle landmænd er alvorlig ramt. Og de, der klarer sig igennem, kan se ind i en usikkerhed om, hvordan vejret og dermed avlen bliver i fremtiden. Det er alvorligt, siger Benny Jensen til mediet.

Gårdejer Peter Rostgård, der driver Kongeå Agro i Sydjylland, har denne sæson haft 200 hektar med kartofler. Men han har været nødsaget til at opgive at høste de sidste 10 hektar, der må blive i jorden. Det betyder en tabt indtægt på cirka en halv million kroner, skønner Peter Rostgård.

Læs mere om Kartoffeldyrkning

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for kartoffeldyrkning. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også