bannerPos

Forsikringen dækker typisk ikke corona-tab

Sygedriftstabsforsikringen dækker normalt ikke ikke for de tab og ekstra omkostninger, som opstår, hvis du eller dine medarbejdere bliver sendt i sygesengen af Covid-19, oplyser en forsikringsmægler. Foto: Colourbox
25-03-2020 21:17

Hvis du eller dine medarbejdere bliver sendt i sygesengen af Covid-19, dækker forsikringen ofte ikke for de tab og ekstra omkostninger, det vil medføre, oplyser forsikringsmægler.

Mange landmænd har tegnet en sygedriftstabsforsikring for dem selv og medarbejderne. Hvis de rammes af sygdom eller ulykke, kan de dermed som udgangspunkt få dækket det driftstab og eventuelle ekstra omkostninger til vikarhjælp, der kan opstå.

Dækningen træder i kraft efter tre sammenhængende sygeuger, oplyser DLBR Forsikringsmægler på sin hjemmeside, dlbrforsikring.dk.

Dette gælder imidlertid ofte ikke, hvis de forsikrede rammes af Covid-19.

- I forhold til Covid-19 er dog det væsentlige forbehold, at forsikringen i flere selskaber ikke dækker som følge af epidemier eller pandemier. I andre dækker den ikke, hvis den syge har fået smitten ved indrejse til lande, hvor Udenrigsministeriet af hensyn til smitterisiko fraråder at rejse til, skriver DLBR Forsikring.

Karantæne

Forsikringen dækker heller ikke tab som følge af påbudt karantæne, uden at der er påvist egen sygdom, tilføjer forsikringsmægleren.

Derudover skal man være opmærksom på, at hvis man nytegner en sygedriftstabsforsikring, så går der seks måneder, før dækningen træder i kraft ved sygdom. Allerede eksisterende sygdom dækkes ikke.

Landmændene kan heller ikke ty til deres landbrugsforsikrings driftstabsforsikring for at dække tabet.

- Landbrugsforsikringens driftstabsforsikring dækker kun tab, der skyldes en dækket skade som for eksempel brand eller storm på de forsikrede bygninger, skriver DLBR Forsikringsmægler.

Offentlig hjælp

Til gengæld kan ejeren af bedriften få lønrefusion eller sygedagpenge allerede fra første sygedag, hvis uarbejdsdygtigheden skyldes Covid-19.

- Det gælder både, hvis uarbejdsdygtigheden skyldes, at medarbejderen eller ejeren er ramt af smitten eller er anbefalet karantæne på grund af forhøjet risiko efter hjemkomst fra andre lande, hvor sygdommen huserer, skriver forsikringsmægleren.

Desuden indeholder regeringens hjælpepakker muligheder for hjælp til både lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende, der bliver ramt på lønindtægten eller omsætningen.

Hvis for eksempel coronavirus/Covid-19 har ført til et omsætningstab i din virksomhed på mindst 30 procent, kan du som selvstændig med maksimalt 10 fuldtidsansatte få kompensation.

Få et overblik over hjælpepakkerne til din virksomhed på Virksomhedsguiden.dk.

mip

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next