Horsens Dyrskue & Madmarked lukker

Coronaen har sat endegyldigt punktum for det nyudviklede Horsens Dyrskue & Madmarked, men der planlægges fortsat efter at holde en form for dyreudstilling, dog i mindre format, næste år.

Efter flere års kamp lukker Horsens Dyrskue & Madmarked og vil fremadrettet blive erstattet af en mindre begivenhed. Arkivfoto

Efter mange års kamp for at bevare dyrskuet samt udvikle og modernisere det med et stort publikumsvenligt madmarked, børneaktiviteter og mange andre nye tiltag, er der nu truffet beslutning om at lukke Horsens Dyrskue & Madmarked.  Der er dog planer om at gennemføre en mindre dyreudstilling.

- To år med corona og dermed to år uden arrangementer har gjort det umuligt at køre videre i den form, vi havde udviklet og har haft store forventninger til, siger Peter Søgaard Mortensen, der er formand for den arrangerende forening, Land & By Østjylland.

Han oplyser, at foreningen kører videre, og at bestyrelsen har planer om at afholde en mindre dyreudstilling på pladsen næste år.

- Vi tænker også, at der skal være publikumsadgang, men det bliver uden madmarked, børnemarked, underholdning og meget af det, der ellers foregik på dyrskuet, siger formanden, der beklager beslutningen, men finder den nødvendig.

- Vi har planer om at tage kontakt til tidligere stand- og maskinudstillere for at høre, om de har interesse og lyst til at fortsætte traditionen med dyrskue i Horsens, om end det bliver under andre forhold end tidligere, siger formanden.

Foreningen planlægger at holde en ekstraordinær generalforsamling sidst i september for at få drøftet situationen og hørt medlemmers mening.

For stor usikkerhed

Østjysk Landboforening, som har ydet økonomisk tilskud til Horsens Dyrskue & Madmarked, har besluttet ikke længere at støtte et stort dyrskue-arrangement, og dermed er der ingen basis for at køre videre i den form, der var lagt op til.

- Vi mener stadig, det er vigtigt at holde dyrskue, og vi vil også støtte et mindre arrangement i et vist omfang. Men vi har svært ved fortsat at afsætte midler til udvikling af det store arrangement, siger formanden for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen, der understreger, at ingen i bestyrelsen har fortrudt, at det har fået en chance.

Læs også