Landboformand har solgt sit landbrug

Formand for LandboSyd, Mogens Dall, har solgt sit landbrug ved Bovtrup i Sønderjylland til en ung svineproducent. Mogens Dall fortsætter både som landmand og landboformand.

SALG Formand i LandboSyd, Mogens Dall, har som svineproducent og planteavler i alle årene været aktiv landmand. Og det vil han fortsætte med fremover – dog i en anderledes form, efter at han og hustruen Bente  har solgt deres landbrug ved Bovrup til den unge svineproducent, Hans Peter Staugaard Bertram, Felsted.

I forbindelse med salget fortsætter Mogens Dall som selvstændig landmand, da han bliver boende på ejendommen og vil have en mindre planteavlsproduktion. Et sælgerpantebrev i forbindelse med salget har gjort det muligt fortsat at drive landbruget i mindre målestok. Samtidig vil han fortsætte som formand for LandboSyd.

- Det er en stor beslutning for os, men vi fik en mulighed, som vi ikke kunne sige nej til. Jeg bliver ikke yngre, og nu kan jeg drive et landbrug i mindre målestok og fortsat have tilknytning til erhvervet samt fortsætte som formand for LandboSyd og i politikken på fuld kraft, siger Mogens Dall , der har meddelt sit landbrugssalg til bestyrelsen i LandboSyd med ønsket om at fortsætte som formand.

Handlen omfatter ejendommene Kildekær og Kiding Hovedgård, som er på tilsammen 232 hektar, samt bygninger og stalde med en årlig produktion af 10.000 slagtesvin og kornopbevaring til hele høsten.

Efter salget af bedriften bliver Mogens Dall og hans familie boende på ejendommen, og 58-årige Mogens Dall ejer fortsat maskinparken samt driver 24 hektar. Et sælgerpantebrev i ejendommen har gjort denne løsning mulig.

Det er unge kræfter, der har købt og nu overtager Mogens Dalls svinebedrift. Hans Peter Staugaard Bertram etablerede sig i 2019 som selvstændig landmand med gården Bjergmose nær sønderjyske Feldsted.

-  Jeg har altid interesseret mig for landbrug, og har aldrig været i tvivl om, at det var det, jeg ville, fortalte Hans Peter Bertram, da avisen besøgte den dengang 23-årige landmand i efteråret 2019.

jba

Læs også