Bedre frøsalg end forventet

DLF-ledelsen er tilfredse med den aktuelle afsætning af græsfrø, set i lyset af covid19-situationen verden over.

Mens mange brancher oplever faldende afsætning, her hvor corona-pandemien hærger verden over, så er den store danske frøkoncern, DLF, tilfreds med det aktuelle salg af græsfrø på de fleste markeder.

- Vi har indledt den nye sæson godt, og totalt set er det bedre ud, end vi havde regnet med, sagde administrerende direktør Truels Damsgaard til Effektivt Landbrug ved generalforsamlingen, som andelskoncernen i går afviklede på Hotel Nyborg Strand.

Markederne i de fleste frø-segmenter er ifølge direktøren i en fornuftig balance, men spørgsmålet er, om lagrene vitterlig er tømt godt ud, eller man ønsker at imødegå en mangelsituation.

- Og, understreger Truels Damsgaard, med de voldsomme smittetal deler vi usikkerheden for den kommende tid med de øvrige brancher. 

Flere nye græsmarker og græsplæner

Salgsdirektør Søren Halbye, der blandt andet har ansvaret for det europæiske marked, glæder sig også over både en fornuftig afslutning på sæsonen i maj og juni, og en stærk start på den nye sæson efter høst.

- Det gælder både salget af frø til fodergræs, frø til konsum og til det professionelle marked. På foderområdet afspejler salget sig i en bedre økonomisk situation for mælkeproduktionen og af omlægning af græsmarker på grund af vejrmæssige skader, blandt andet i Holland og England. Og når det gælder konsummarkedet, her har coronaen bevirket, at flere har været hjemme i haven, og det har kunnet mærkes på salget af plænegræs.

Søren Halbye glæder sig samtidig over fornuftige afsætningspriser for frøet her i starten af indeværende salgssæson.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

Læs også