Cederfeld stopper næste år

Efter hans afløser har pådraget sig en alvorlig hjernerystelse tager Patriotisk Selskabs formand siden 1997 et enkelt år mere på posten.

Peter Cederfeld de Simonsen, der driver Brahesborg Gods ved Assens, har lige siden 1997 siddet som formand for Patriotisk Selskab. Men næste år er det slut, oplyste han på generalforsamlingen.

Oprindelig var det planlagt, at Peter Cederfeld de Simonsen ville stoppe som formand for Patriotisk Selskab efter ikke mindre end 24 år på posten. Men han tager endnu et år grundet den ulykkelige omstændighed, at bestyrelsesmedlem Christina Ahlefeldt-Laurvig fra Oreby og Berritzgaard Gods på Lolland, som ellers var kørt i stilling som afløser, har pådraget sig en alvorlig hjernerystelse.

- Hun er i bedring, og vi håber snarest at have Christina tilbage i bestyrelsen. For at bevare kontinuiteten blev det på et ekstraordinært bestyrelsesmøde blev det besluttet, at jeg bliver på formandsposten et år mere, fortalte Peter Cederfeld de halvt hundrede fremmødte på generalforsamlingen.

Alle øvrige valg var alle genvalg.

På mødet blev det oplyst, at det 211 år gamle selskab, der har tæt ved 1.200 medlemmer i hele landet, i den forgangne regnskabsår opnåede et resultat på godt 1,6 millioner kroner.

Læs også