Kongres for de udenlandske ansatte

Som tidligere år, kan det godt betale sig at tage sine udenlandske ansatte med til Kvægkongres, der er nemlig et spor målrettet de udenlandske ansatte på bedrifterne

Tirsdag på kvægkongressen er der et spor henvendt til de udenlandske ansatte på bedrifterne. Der er i alt fem indlæg, og alle er på engelsk.

Sporet hedder »Working on a danish dairyfarm« og kommer vidt omkring klovsundhed, smittebeskyttelse, arbejdssikkerhed, efteruddannelse og SmartKoen.

Første session, som handler om klovsundhed, tager udgangspunkt i praktiske erfaringer, når driftsleder Louise Aagreen Kool forklarer, hvordan hun systematisk arbejder med klovsundhed på Andekærgård på Tåsinge. Hun vil fortælle, hvordan hun har fået indarbejdet klov-rutiner i det daglige arbejde blandt 1.200 jerseykøer.

Sammen med hende vil Sofie Bjørn Skovgaard, Advisor ved KvægrådgivningenDanmark, blandt andet forklare, hvordan man opdager køer med klovsygdomme. Hun vil også sætte fokus op de mest almindelige klovsygdomme, og hvordan de ser ud.

Smittebeskyttelse og arbejdssikkerhed

Næste session handler om smittebeskyttelse. Her vil dyrlæge Karina Hertel fra Dyrlægegruppen Thy forklare, hvad smittebeskyttelse er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan man kan forbedre sin smittebeskyttelse og sundhed på bedriften gennem små ændringer i de daglige rutiner.

I tredje session sætter arbejdsmiljøkonsulent Marianne Norup, Seges, og mælkeproducent Sjoerd Ydema fokus på arbejdssikkerhed, og hvordan en hel almindelig god arbejdsdag pludselig kan bliver til en katastrofe, hvis ikke man tænker sig godt om. De giver inspiration til, hvordan arbejdssikkerhed kan blive en hel naturlig del af arbejdsdagen.

Efteruddannelse og digitalisering

Efter frokost er temaet efteruddannelse. Uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole vil fortælle om de mange typer af kurser og uddannelser, der er indenfor kvægsektoren. Sammen med ham vil driftsleder Vladyslav Garbuz fra Aars i Himmerland fortælle sin personlige historie, og hvordan et kursusprogram i 2018 forbedrede hans daglige arbejdsliv.

Den sidste session, henvendt til de udenlandske medarbejdere, er en workshop, hvor medarbejderen lære at bruge SmartKoen. Her er der plads til 20 deltagere, som foruden sin smartphone skal medbringe besætnings-login og fire til seks begivenheder fra besætningen, som skal gemmes, for eksempel kælvninger eller behandlinger.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Læs også