Landbruget skal bruge corona i sin kommunikation
Landbruget bør minde om de følelser fra marts, hvor der hos mange nok var en frygt for corona, men hvor frygten for en tom mave nok var større.

Af Jacob Jensen (V), MF og miljøordfører
I snart to år har danskerne levet med corona-pandemien og ikke mindst de medfølgende restriktioner. De fleste husker nok panikken, der bredte sig i de første nedlukningsdage tilbage i marts 2020, hvor folk i hobetal tog i supermarkederne for at handle stort ind.
Med et blev den danske befolkning opmærksom på vigtigheden af at have en stræk dansk fødevareproduktion, når man ikke bare kan tage det for givet, at verdens grænser er åbne for im- og eksport af varer.
Mange var ligefrem taknemmelige over danske landmænds indsats og satte pris på, at vi selv under en verdensnedlukning fortsat kunne forsyne de danske kølediske med frugt, grønt, brød og kød af højeste kvalitet.
Politisk miljø tilbage
Nu hvor det igen nærmest er blevet »hverdag« at leve med coronaen, er vi i det politiske miljø tilbage til de gamle venstrefløjstravere om, at »det er også landbrugets skyld med pesticider i drikkevandet og gylle i åen…«.
Øget krav til fødevareproduktionen er tilbage på den politiske agenda, der risikerer at skubbe produktionen uden for Danmarks grænse.
Landbruget bør derfor mere offensivt kommunikere til danskerne og minde dem om deres følelser fra de marts-dage i 2020, hvor der hos mange nok var en frygt for corona-sygdommen, men hvor frygten for en tom mave nok var større.
Corona har haft mange negative konsekvenser for vores samfund. Men én positiv konsekvens har dog været, at det helt essentielle behov for adgang til mad er blevet vækket. Det skal landbruget udnytte i erhvervets kommunikation til den brede befolkning.