Salget af fersk kød og fjerkræ stiger kraftigt i Storbritannien, mens plantebaserede færdigretter falder. Ifølge data fra NIQ brugte britiske forbrugere over 463 millioner pund mere på fersk kød i 2024. Samtidig er hjemmelavet mad blevet mere populært på bekostning af takeaway og restaurantbesøg.
Salget af fersk kød og fjerkræ er i fremgang i Storbritannien, viser nye data fra markedsundersøgelsesfirmaet NIQ. I 2024 brugte britiske forbrugere 463,5 millioner pund mere på fersk kød sammenlignet med året før.
Samtidig har madlavning fra bunden fået et løft, mens færre vælger takeaway og restaurantbesøg, ifølge Foodmanufacture. Denne tendens har haft betydelig indflydelse på fødevaremarkedet.
Data fra NIQ afslører, at kategorien for fersk frugt steg med 463,5 millioner pund, mens friske grøntsager voksede med 374 millioner pund. Fjerkræ fulgte efter med en vækst på 247,6 millioner pund.
Inden for kødsegmentet oplevede oksekød en vækst på 242,1 millioner pund, mens salget af kylling steg med 212 millioner pund.
På den anden side faldt salget af plantebaserede færdigretter med 371 millioner pund og ligger nu på under 500 millioner pund samlet set.
- Indkøbsvanerne har ændret sig igen. Det, vi ser i årets undersøgelse, er en tilbagevenden til madlavning fra bunden og tilberedning af friske måltider. Måske er dette et nik til trends inden for sundere livsstil, hvor forbrugerne tager sig tid til at lave mad sammen, skaffer friske og sunde produkter og drikker mindre alkohol - men det er også et resultat af leveomkostningskrisen, da forbrugerne skærer ned på takeaway og restaurantbesøg for at spare penge, siger Rachel White, administrerende direktør for UK & Ireland hos NIQ ifølge mediet.