bannerPos

Markedsnoter: Flere svin i EU, USA, Brasilien og Mexico

17-10-2019 06:30

Det amerikanske landbrugsministerium USDA forventer en stort set uændret produktion i EU 2019, og en mindre stigning i produktionen på 1 procent for 2020. Det skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

- For såvel USA, Brasilien og Mexico forventes markante stigninger i produktionen for 2019 og 2020. For Canada og Rusland forventes ligeledes stigninger i produktionen for såvel 2019 og 2020, om end stigningerne er lidt mere beskedne end for USA og Brasilien, skriver Markedsnyt for grisekød.

Produktionen vil falde markant på de asiatiske markeder, hvilket vil få alle landenes samlede produktion til at falde yderligere med totalt set 11 procent i 2020, forventer USDA.

Udsigt til markant fald i produktion af svinekød i Kina

Det amerikanske landbrugsministerium USDA har nedskrevet den forventede produktion i Kina i 2019 og 2020. USDA forventer nu et fald i den kinesiske produktion af grisekød på 14 procent i 2019 og 25 procent i 2020. Det skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

Svinepriser steget 69 procent i Kina

Data for september viser, at fødevareinflationen i Kina nu er på 11 procent p.a., med svinepriser der er steget 69 procent det seneste års tid. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Svinebestanden er faldet med 38,7 procent i august sammenlignet med et år siden, og det lavere forbrug af sojaskrå leder til et væsentligt fald i importen af sojabønner, der i september faldt 13,5 procent fra måneden forinden, men var på niveau med samme måned sidste år, skriver banken, og tilføjer:

- I de første ni måneder af indeværende år er importen af sojabønner nede med 7,9 procent. Selvom faldet tegner til at være aftagende, så har vi fortsat ikke set en vending. Samtidig medfører usikkerheden omkring handelsaftalen i stigende grad, at de private kinesiske importører igen kigger mod sydamerikanske (varer, red.), for ikke at blive ramt af potentiel genindførelse af told.

Sæsonmæssigt prisfald udebliver

Det fald i svinepriserne, der normalt er kendetegnende for denne årstid, er udeblevet, og i mange lande er det uændrede priser på slagtesvin, der dominerer billedet.

Det konstaterer Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet »Rundt i Europa med Danske Svineproducenter«.

- Den kinesiske efterspørgsel er stadigvæk på et højt niveau og burde fortsat holde sig der. Ifølge udstillere ved fødevaremessen Anuga, som fandt sted i Køln i sidste uge, var der en bemærkelsesværdig større kinesisk interesse, skriver foreningen.

Den danske notering ligger nu på tredjepladsen foran Tyskland i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Spanien er gledet ned på andenpladsen efter Frankrig.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next