bannerPos

Markedsnoter: Flere svin i EU, USA, Brasilien og Mexico

Det amerikanske landbrugsministerium USDA forventer en stort set uændret produktion i EU 2019, og en mindre stigning i produktionen på 1 procent for 2020. Det skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

- For såvel USA, Brasilien og Mexico forventes markante stigninger i produktionen for 2019 og 2020. For Canada og Rusland forventes ligeledes stigninger i produktionen for såvel 2019 og 2020, om end stigningerne er lidt mere beskedne end for USA og Brasilien, skriver Markedsnyt for grisekød.

Produktionen vil falde markant på de asiatiske markeder, hvilket vil få alle landenes samlede produktion til at falde yderligere med totalt set 11 procent i 2020, forventer USDA.

Udsigt til markant fald i produktion af svinekød i Kina

Det amerikanske landbrugsministerium USDA har nedskrevet den forventede produktion i Kina i 2019 og 2020. USDA forventer nu et fald i den kinesiske produktion af grisekød på 14 procent i 2019 og 25 procent i 2020. Det skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

Svinepriser steget 69 procent i Kina

Data for september viser, at fødevareinflationen i Kina nu er på 11 procent p.a., med svinepriser der er steget 69 procent det seneste års tid. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Svinebestanden er faldet med 38,7 procent i august sammenlignet med et år siden, og det lavere forbrug af sojaskrå leder til et væsentligt fald i importen af sojabønner, der i september faldt 13,5 procent fra måneden forinden, men var på niveau med samme måned sidste år, skriver banken, og tilføjer:

- I de første ni måneder af indeværende år er importen af sojabønner nede med 7,9 procent. Selvom faldet tegner til at være aftagende, så har vi fortsat ikke set en vending. Samtidig medfører usikkerheden omkring handelsaftalen i stigende grad, at de private kinesiske importører igen kigger mod sydamerikanske (varer, red.), for ikke at blive ramt af potentiel genindførelse af told.

Sæsonmæssigt prisfald udebliver

Det fald i svinepriserne, der normalt er kendetegnende for denne årstid, er udeblevet, og i mange lande er det uændrede priser på slagtesvin, der dominerer billedet.

Det konstaterer Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet »Rundt i Europa med Danske Svineproducenter«.

- Den kinesiske efterspørgsel er stadigvæk på et højt niveau og burde fortsat holde sig der. Ifølge udstillere ved fødevaremessen Anuga, som fandt sted i Køln i sidste uge, var der en bemærkelsesværdig større kinesisk interesse, skriver foreningen.

Den danske notering ligger nu på tredjepladsen foran Tyskland i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Spanien er gledet ned på andenpladsen efter Frankrig.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next