Søer falder med 30 øre

Afrikansk svinepest og Covid-19 sætter fortsat sit præg på det europæiske marked for grisekød. Danish Crown sænker sonoteringen med 30 øre og fastholder slagtesvinenoteringen.

Danish Crown sænker fra på mandag noteringen for søer med 30 øre pr. kilo, mens slagtesvinenoteringen fortsat ligger stille.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og Covid-19, og netop Covid-19 spiller nu igen ind på afsætningen, lyder det fra selskabet.

- Vi kan mærke, at der igen bliver indført skrappere restriktioner i mange europæiske lande. Salget til foodservice-segmentet, altså dem der leverer til caféer, restauranter osv., er begyndt at falde igen, og det sætter sig i efterspørgslen, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Lavt udbud

Udbuddet af kød i Europa holdes fortsat nede, fordi der slagtes forholdsvist få grise i Tyskland. Derfor er der en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, men markedet for hele delstykker som forender og skinker er knap så godt.

- Vi ser fortsat markedet skifte meget fra dag til dag, så der er ingen klar retning lige nu. Et af de store spørgsmål er, hvordan efterspørgslen bliver frem mod jul. Julefrokoster, juletræsfester og julemarkeder skal også finde sin vej gennem Covid-19-pandemien, og det kan komme til at påvirke efterspørgslen i både den ene og den anden retning, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der god aktivitet på det kinesiske marked og en jævn afsætning til Japan.     

Udsætter flere grise

Danish Crown udsætter 220.000 svin til uge 43.

- Der aflyses desværre fortsat en del læs, og vi beklager de gener, som dette samt udsættelserne medfører, lyder det fra selskabet, der tilføjer:

- Mulighederne for overarbejde har været begrænsede i denne uge på grund af efterårsferie, men i den kommende uge bliver der sat ind for at lave en plan for overarbejde frem til jul.

- Allerede nu ligger det fast, at vi udskyder vores plan for fremrykning op mod jul og nytår, så ændringer i vægtgrænser bliver senere end sædvanligt.

mip

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også