J. Hundahl, der til dagligt holder til i henholdsvis Thisted og Skive, er igen i år at finde på de lokale dyrskuer. Og dyrskuesæsonen blev skudt i gang på Fjerritslev Dyrskue, hvor LandbrugNord mødte Søren Hundahl sidst på dagen.

- Vi har haft en del besøg på standen – det har været kanon. Det er jo sådan et lokalt dyrskue, hvor man kan se, at der er enorm opbakning fra oplandet. Folk, der kommer her, er godt tilpasse, og der er en god stemning. Det synes jeg, er dejligt, lyder det fra Søren Hundahl, sælger og medejer af J. Hundahl.

Han ser også frem til Dyrskuet Thy-Mors.

- Det er også et dejligt lokalt dyrskue ligesom her. Det er et lidt større dyrskue, men dyrskuestemningen, den er der, siger Søren Hundahl.

Det er både landmænd, maskinstationsfolk og byfolk, der kigger forbi dyrskuestanden – og alle ifølge Søren Hundahl meget velkomne og er et led i det hele.

- Vi mødes med mennesker på en anden måde. Og får snakket om nogle ting her også lidt mere end i dagligdagen, siger Søren Hundahl og tilføjer:

- Vi vil nødigt undvære dyrskuerne, for det er også vigtigt for os at komme ud at se.

Udover Fjerritslev Dyrskue og Dyrskuet Thy-Mors, bliver det også til en stand på Hjørring Dyrskue samt en fællesstand på Landsskuet.

- Det prøver vi at holde os til. Vi kommer rundt og holder os også stadig i vores lokalområde, siger Søren Hundahl.

AP Gyllevogne er med for første gang

J. Hundahl bruger også dyrskuerne til at vise noget af deres sortiment frem.

- For første gang i år har vi AP Gyllevogne med, fortæller Søren Hundahl og viser en 20 kubikmeter gyllevogn frem.

Han forklarer, at gyllevogne er et vigtigt emne for dem – ligesom det er vigtigt for dem at fortælle, at AP Gyllevogne altså stadig er på markedet.

- Så det er rigtig dejligt at få lov til at vise den frem, siger Søren Hundahl.

AP Gyllevognen med de store hjul henvender sig ifølge Søren Hundahl såvel til den gårdmand, som gerne selv vil køre, som til maskinstationer.

- Men i særdeleshed til de gårdfolk, der gerne selv vil køre gylle, understreger han og fortsætter:

- Får de sådan en type her i 20 kubikmeter og får de rigtig, store hjul på, så kan de næsten køre alle steder. Den bærer virkelig godt oppe.

Han peger på, at der en del landmænd, som selv kører gylle – også flere end man regner med. Og i år har J. Hundahl oplevet større rift om gyllevogne.

- Når man kan bære oppe på så store hjul, og det har været så blødt, hvor de har kørt, har det været en rigtig god ting at have sådan en vogn – og den har ikke været for tung, siger Søren Hundahl og slår fast:

- Den kan begå sig. Og så kan du køre med en mindre traktor også. Det er ikke helt lige meget, om du kommer med en rigtig tung traktor, eller du kommer med en mindre traktor og mindre vogn – for det er det, som tæller.

Nyeste generation af New Holland-traktorer

Af traktorer kan J. Hundahl blandt andet vise flagskibet inden for New Holland frem. - Det er T8.435 Genesis. Det er én, der virkelig kan trække – en sejtrækker, fortæller Søren Hundahl.

Traktoren passer til den store gyllevogn, til store harver, store såsæt og så videre.

- Det er sjældent, vi har en stor én på lager, som vi kan tage med, siger Søren Hundahl.

Traktorerne er et stort trækplaster på standen, hvor der i løbet af en dyrskuedag er rigtig mange oppe at sidde i dem.

Med på dyrskuet i Fjerritslev var også modellen T7.340 HD, som sammen med T7.300 er den nye generation af New Holland-traktorer.

- Det er én, vi forventer os en hel del af. Det er en traktor, der nemt kan begå sig, selvom den ikke er lige så stor som eksempelvis T8’eren, fortæller Søren Hundahl.

Modellen henvender sig ifølge Søren Hundahl stadig til den lidt større og tungere ende, hvor der er behov for at køre gylle og skårlægge, køre med et stort såsæt og store harver og plove.

- Det er en hammergod traktor, den har et lydniveau, der er så langt nede og så svagt i sin kabine, så det er helt fantastisk, siger Søren Hundahl og fortsætter:

- Og de har virkelig ramt en rigtig god model og størrelse i forhold til kundens behov. Hvor T7.340 er lidt større end T7.300 og lidt mere voksen i det hele. Den har lidt større akse her og der, lidt mere motorpower og er lidt stærkere. Den har sådan lige lidt mere i sig.

Kartofler er blevet et hit

Et andet område, J. Hundahl har fået godt tag i, er kartoffeloptagere.

- Det er vi kommet rigtig, rigtig godt i gang med, fortæller Søren Hundahl.

Det var ellers ikke noget, han havde forventet.

- For nogle år siden sagde jeg, at jeg ikke syntes, det med kartoffeloptagere, det var noget for os. Det må jeg bare tage i mig, siger Søren Hundahl og bemærker, at der faktisk er rigtig mange landmænd, som har kartofler.

J. Hundahl er forhandler og importør af Ropa-kartoffeloptager.

- Det er et knaldgodt produkt, som er servicevenligt og har en god kapacitet. Omkostningen ved at køre med den er tilpas. Så der har vi et godt produkt, understreger Søren Hundahl og tilføjer:

- Og det er en dejlig gren at være inde i som maskinhandler. Man har en gren mere, man kan arbejde med – det er også vigtigt for at holde gang i det hele.

Ropa-kartoffeloptageren kan ses på Hjørring Dyrskue – og hvis der bliver plads på Dyrskuet Thy-Mors.

- Den fylder noget sådan én, siger Søren Hundahl med et smil og tør derfor ikke love, at den er med på dyrskuet i Thisted den 7.-8. juni, men han forsikrer, at der altid er muligt at se udstillingen i Skive-afdelingen, hvor der også er reservedelslager.

- Her har vi en fast mand på kartoffeludstyr, Søren Trads, som er klar til at vise tingene frem, lover Søren Hundahl.

Maskiner