Præstbro Maskiner A/S er på markedet med en sorterskovl, som gør det ekstra hurtigt og effektivt at sortere jord og materiale. Den er praktisk til mindre opgaver og sparer både tid og arbejde.
Moderntech har produceret sorterskovle i mange år. Fra de helt små til de helt store. Nu arbejder virksomheden med et nyere princip, som giver større kapacitet og mere effektivitet ved mindre opgaver. Det er en af flere årsager til, at Præstbro har sikret sig forhandlingsretten.
- Skovlen fyldes med jord og sten, og hvad der nu ellers kunne gemme sig i jorden. Så kan læsset køres fra a til b, og man kan starte rysteprocessen. Her sorterer maskinen sandet fra, og så er der kun sten tilbage i skovlen, siger administrerende direktør og medindehaver af Præstbro Maskiner A/S, Flemming Larsen og fortsætter:
- Maskinen kan justeres, så der indstilles, hvor fint der skal sorteres. På den måde kan den endda sortere, så der både er optimalt sand i forhaven og i sandkassen. Og så går det endda hurtigt.
Præstbro oplever for tiden flere kunder, som arbejder med entreprenøropgaver.
- Derfor giver det god mening at sikre et større produktudvalg til den sektor, siger han.
Værdi for pengene
Sorterskovlen monteres på en gravemaskine, og uanset hvad man kører, kan der leveres ophæng til den. Maskinen har et stort sorteringsareal og hele seks rotorer. Den er skabt ud fra et unikt princip og kan sortere de fleste materialer og jordtyper.
De roterende stjernebørster i maskinen er lavet af polyurethen, som er et særligt slidstærkt materiale, der gør sorterskovlen ekstra billig i drift, da der kan spares på vedligehold.
Som standardudstyr i sorterskovlen er der en hydraulisk motor med overbelastningsventil. Derudover er der flowregulering, hardox slidplader og de førnævnte seks rotorer.
Der var god stemning på standen hos Præstbro Maskiner A/S under Agromek 2022. Grøn, fleksibel og effektiv
- Nu kan du bruge det i jord, der er på matrikken, og så bare køre stenene væk. Det er meget mere grønt. Også stabilgrusen, hvis der har været belægning i forvejen. Så kan man sortere eksempelvis flisestykker fra gruset, siger han og fortsætter:
- Så man kan bruge stabilgrusen igen. Det er faktisk bæredygtigt, fordi det sparer transporten.
Han forklarer, at man eksempelvis også kan lægge fin jord oven på en rende, hvor der er gravet til fjernvarme.
- Det kan være en god idé at lægge fin jord ud, inden man lægger sten i renden. Så er der mindre risiko for, at røret går i stykker.