Den statslige myndighed SIRI har i lang tid været bagefter med behandling af ansøgninger om arbejdstilladelse til fodermester og praktikanter. Servicemålet ligger typisk på 30 dage, men ifølge deres egen statistik kan det ses, at særligt for praktikanter ligger sagsbehandlingstiden næsten på servicemålet nu, mod sagsbehandlingstiden i de første måneder af 2021, som lå på over 3 måneder.

Det skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

For fodermester- og familievisa-ansøgninger formoder SIRI, at de i løbet af 3. kvartal vil kunne leve op til deres servicemål, som er 1 måned for fodermesteransøgninger og 2 måneder for familievisaansøgninger.

Den seneste statistik fra SIRI viser ligeledes et fald i indleverede ansøgninger på landbrugsområdet.

- Årsagen kan være, at der i en periode var lukket ned for praktikant-ansøgninger – det er nu igen åbnet op. Og det er vigtigt at pointere, at der kun har været »lukket« ned for praktikant ansøgninger – alle andre ansøgninger, som for eksempel til fodermester, familievisa og permanent kører uændret, skriver LandboUngdom.

To besætninger ramt af afrikansk svinepest i Tyskland

Torsdag aften blev de to første fund af den frygtede afrikanske svinepest konstateret i tyske tambesætninger.

I en  fra de lokale myndigheder i delstaten Brandenburg fremgår det, at de to besætninger ligger henholdsvis i Spree-Neiße i det sydøstlige Tyskland og Märkisch Oderland øst for Berlin. Det er områder, der i forvejen var omfattet af de zoner, der har været ramt af restriktionerne, der skal forebygge udbrud af ASF, siden vildsvin blev konstateret smittet med sygdommen i september sidste år.

Sagen i Märkisch Oderland drejer sig om et dyrehold på to grise.

Hidtil har de tyske myndigheder kun konstateret smitte med sygdommen hos vildsvin. I alt har 1.200 vildsvin i delstaten Brandenburg været smittet siden september sidste år.

Fødevarestyrelsen har vurderet, at et enkelt tilfælde af afrikansk svinepest kan risikere at koste milliarder i tabt eksport, hvis der på grund af smitte pludselig ikke kan sælges svin til udlandet.

FirstFarms sælger nordvestrumænske aktiviteter

FirstFarms har underskrevet en betinget salgsaftale, hvor selskabet afhænder sine nordvestrumænske aktiviteter.

For et år siden opkøbte FirstFarms jorden, der nu er solgt til en pris på 104 millioner kroner.

- Da vi overtog aktiviteterne, ville vi bruge den kommende tid til at vurdere de forskellige muligheder og prioritere indsatsen i Rumænien. Det optimale har vist sig at være en afhændelse allerede nu, siger adm. direktør Anders H. Nørgaard.

Salget ændrer ikke de udmeldte forventninger for 2021, som er et Ebitda i niveauet 95-115 millioner kroner og Ebit i niveauet 45-65 millioner kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Inden salget havde FirstFarms en jordportefølje på 21.900 hektar, hvoraf 11.100 hektar var ejet landbrugsjord samt 10.800 hektar lejekontrakter.