Vækstfonden på tur i Danmark

I slutningen af august tager Vækstfonden på tur i hele Danmark, når fonden afholder en række årsmøder i uge 35.

Turen går forbi Randers, Kolding, Ringsted og Lyngby og skal samle virksomheder, finansieringspartnere og samarbejdspartnere til dialog om, hvordan parterne sammen kan fremme grøn vækst i hele landet i lyset af coronakrisen.

Programmet består af en række oplæg og debatter med inspirationstalere og kendte lokale erhvervsfolk, som i den grad er lykkedes med deres virksomhed og den grønne omstilling.

Vækstugen afholdes på følgende datoer og lokationer: Mandag den 30. august: Ringsted Kongrescenter. Tirsdag den 31. august: DTU Lyngby. Onsdag den 1. september: Værket i Randers og torsdag den 2. september: Comwell Kolding.

Agrocura holder konference

Efter to års pause som følge af Covid-19 er Agrocura nu igen på vej med en fysisk konference.

- Temaet for årets konference er ledelse af professionelle virksomheder, og derfor har vi inviteret nogle af dansk erhvervslivs mest kompetente personer til at komme med deres syn på moderne virksomhedsledelse. Programmet er traditionen tro krydret med indlæg fra Agrocuras egne eksperter, der vil give dig seneste nyt om alt fra råvarer over finansiering og konjunkturudvikling, lyder det.

Der vil være indlæg fra iværksætter Mia Wagner, kendt fra Løvens Hule og direktør i Female Invest, direktør Karina Boldsen, professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andet Himmerlandskød A/S, direktør Marie-Louise B. Lendal, medstifter og direktør i Tænketanken Frej, m.fl.

Konferencen afholdes på Munkebjerg Hotel i Vejle rredag den 5. november kl. 09.30 til cirka 15.30.

Nordea reducerer landbrugsudlån

Efter at have set nærmere på sin kreditrisiko har Nordea valgt at nedbringe sin markedsandel inden for lån til landbruget, fortæller bankens topchef Frank Vang-Jensen til dagbladet Børsen.

- …risikoen for tab på landbrugskunder er højere, så her har vi stille og roligt nedbragt vores ret høje markedsandel. Det giver en bedre balance for os….oplyser Frank Vang-Jensen til avisen.

Ifølge Børsens beregninger faldt Nordeas danske landbrugsudlån fra første til andet kvartal med otte procent til 40,5 milliarder kroner.

Godsejer bliver medejer af Dryk

Plantedrikproducenten Dryk har fået godsejer af Gjorslev Gods, Jens Edward Tesdorpf, med i ejerkredsen. Det skriver FødevareWatch.

Godsejeren har ifølge mediet opkøbt mellem 10-15 procent af virksomheden.

Gjorslev Gods, der ligger på Stevns sydøst for Køge, ejer 1.668 hektar, heraf cirka 900 hektar landbrug med afgrøder som vinterhvede, vårbyg, raps, frøgræs samt majs og lucerne til grovfoder.

Dryk oplever ifølge FødevareWatch en stor efterspørgsel og har foruden afsætning i Danmark også aftaler i Kina, Singapore, Taiwan, Filippinerne, Polen, Litauen, Holland og Grækenland.

Plantedrikkene produceres hos Trensum i Sverige, og er ikke at finde i detailhandlen.

Læs også