Regionale planteavlsmøder sætter fokus på store opgaver for landbruget

Der venter i de kommende år store opgaver, som landbruget skal være med til at løse. På en række regionale planteavlsmøder sætter Landbrug & Fødevarer fokus på netop det.

Landbrug & Fødevarers Sektor for Planteproduktion drager på turné med syv stop fordelt på Sjælland, Fyn og Jylland i perioden 29. oktober til 11. december. Sektordirektør Peter Nyegaard Nissen er en af oplægsholderne ved samtlige syv møder, og han glæder sig til at møde alle deltagere og håber på at se både landmænd, rådgivere og andre af branchens interessenter og samarbejdspartnere.

- I L&F Planter arbejder vi både med at indrette og geare planteproduktionen sådan, at vi i fremtiden kan møde både myndighederne og forbrugernes forventninger og krav til en moderne planteproduktion. Strategien for L&F Planter skal være med til at sikre, at planteproduktionen er foran og klart til at møde både krav og forventninger, siger Peter Nyegaard Nissen.

På møderne kan du også høre, hvordan innovationen og planteforædling konkret skal være med til at drive fremtidens planteavl ude på markerne. Den nye fond, Planteafgiftsfonden, skal være med til at omsætte forskning og de nyeste resultater til glæde og til gavn for de danske planteavlere.

Perspektiv på Den Grønne Trepart

- Vi skal have forskningen og innovationen afprøvet på markniveau, så vi kan arbejde med klimareduktioner, bedre udbytter, bedre dyrkningsmetoder, præcisionsjordbrug, bedre udnyttelse af næringsstoffer samt forbedre biodiversitet og natur. Ligeledes skal planteforædlingen give danske landmænd mere robuste planter, der er bedre til at modstå både tørke og meget våde perioder samt resiliente sorter over for skadevoldere, siger Peter Nyegaard Nissen, som også lover at perspektivere aftalen mellem regeringen og Den Grønne Trepart.

- Erhvervet, regeringen og de andre parter er blevet enige om en meget ambitiøs plan, som skal levere på ønskerne til mere skov, natur og mindre kvælstof til vandmiljøet, samtidig med at landmændenes marker skal fastholde værdien og produktionspotentialet. Ved at udtage de jorde, hvorfra der er størst tab af næringsstoffer, skal det til gengæld være muligt at maksimere produktionen på de robuste jorde.

Regionale planteavlsmøder

Velas, Søften – 29. oktober kl. 19 til 22

Fjordland, Thisted – 12. november kl. 15 til 17

Sagro, Holstebro – 12. november kl. 19 til 22

Agillix, Aalborg – 14. november kl. 19 til 22

VKST, Sorø – 19. november kl. 19 til 22

Velas, Vissenbjerg – 4. december kl. 19 til 22

Spiras, Vojens – 11. december kl. 19 til 22

Arrangementerne er gratis men kræver tilmelding.

Læs også