Presset øges på producenterne

Miljø og klima, dyrevelfærd og håndtering af sygdomme er blandt de fokusområder, som svinesektoren skal arbejde med, og det er nu blevet i en periode, hvor noteringen er faldende og omkostningerne stigende. Sektordirektøren for Seges Svineproduktion indledte konferencen Fagligt Nyt med en status på noget af alt det, der rør sig i branchen.

- I Seges Svineproduktion arbejder vi for glade og lykkelige svineproducenter – også når noteringen er 8,70 kroner. Det tror vi, at vi opnår bedst muligt ved en bæredygtig svineproduktion, lød det fra sektordirektør Christian Fink Hansen, da han tirsdag bød velkommen ved konferencen »Fagligt Nyt« i Horsens. Fotos: Camilla Bønløkke I 2020 havde Danmark de laveste produktionsomkostninger i Europa.

Hos den bedste fjerdedel bliver fravænnet en hel gris mere pr. kuld. Ifølge sektordirektøren for Seges Svineproduktion er fremgang i effektivitet helt central for, at vi når målet om et reduceret klimaaftryk. Udviklingen hos slagtesvinene går i øjeblikket i den rigtige retning.

Scandic Bygholm Park i Horsens har i de seneste dage dannet rammerne for den årlige konference »Fagligt Nyt«, hvor Seges Svineproduktion traditionen tro sætter fagligheden i fokus og deler ud af nyeste viden og forventninger ud fra de mange undersøgelser og afprøvninger, der er i gang eller netop er afsluttet.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også