Fund af ASF i storby: - Tilfældet bekræfter bare, hvor vigtigt det er, at vi i Danmark ikke har nogen vildsvin

Torsdag den 5. maj blev der bekræftet et fund af Afrikansk svinepest i et vildsvin i den nordlige del af Rom. Området med en nationalpark er kendt for at have mange vildsvin. Det understreger vigtigheden af, at vi ikke har vildsvin i Danmark, siger områdedirektør i L&F for Fødevare- & Veterinære Forhold.

- Tilfældet med ASF i et vildsvin i Rom, hvor der er mange vildsvin, bekræfter bare, hvor vigtigt det er, at vi i Danmark ikke har nogen vildsvin, lyder det fra Jens Munk Ebbesen, Områdedirektør i Landbrug & Fødevarer for Fødevare- & Veterinære Forhold.

I en af Europas meget besøgte storbyer er der nu fundet et vildsvin, der er bekræftet smittet med Afrikansk svinepest.

Senest var det i Norditalien, at der er fundet smitte med sygdommen i vildsvin.

Det nordlige Rom er kendt for en nationalpark med mange vildsvin – ligesom flere medier har berettet om hændelser i området, hvor mennesker er blevet angrebet af vildsvin. Der er senest indført udgangsforbud for at undgå angreb fra dyrene på mennesker.

- Tilfældet med ASF i et vildsvin i Rom, hvor der er mange vildsvin, bekræfter bare, hvor vigtigt det er, at vi i Danmark ikke har nogen vildsvin, lyder det fra Jens Munk Ebbesen, Områdedirektør i Landbrug & Fødevarer for Fødevare- & Veterinære Forhold.

Det er ifølge ham første gang, at man ser et fund så tæt på en storby, og han påpeger, at affald af pålæg og lignende skal undgås i naturen.

- Det er stadig vigtigt, at man husker ikke at smide madaffald i naturen. Fra L&F’s side gør vi opmærksomme på dette med skiltning og andet ved rastepladser. Samtidig skal man sikre sig, at smider man affaldet i en udendørs skraldespand, skal den været designet sådan, at den ikke kan væltes af et dyr, siger Jens Munk Ebbesen.

 

Læs også