Årets medarbejder 2022 vinder på sin teamindsats

Oleksandr Matsiuchenko er Årets medarbejder i griseproduktion 2022.

Oleksandr Matsiuchenko er Årets medarbejder i griseproduktion 2022.

Oleksandr har sin daglige gang i farestalden hos Nylund, og han er med til at levere resultater i topklasse. Der fravænnes over 40 grise pr. årsso, og det med et minimum af ammesøer. I kraft af mælkeanlæg og et super management formår han at få søerne til at passe over 15 grise helt til fravænning.

Fokus på uddannelse

Ud over at være faglig dygtig er Oleksandr meget afholdt af sine kolleger. Når der kommer nye medarbejdere, er han meget opmærksom på, at de får en grundig instruktion i opgaverne, og han laver arbejds- og rutineplaner, så den nye medarbejder lettere kan få et samlet overblik.

Oleksandr er tålmodig og bruger gerne tid på at oplære Nylunds elever i diverse opgaver i farestalden. Han har et godt øje for at få nye medarbejdere til at føle sig godt tilpas og bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø.

Videndeling og teamindsats

Udover sit fokus på uddannelse og arbejdsmiljø udviser Oleksandr et engagement ud over det sædvanlige og formår at omsætte teori til praksis. Han deler gerne sin viden og erfaring med andre.

Flere gange har den engagerede medarbejder lagt videoer på YouTube, hvor han på ukrainsk viser og fortæller om alt, lige fra daglig rengøring af mælkeanlæg til lokalbedøvelse og kastration, til hvordan man håndterer søerne, når de flyttes i farestalden.

- Han er i mine øjne en komplet medarbejder, som opfylder alle de ønsker, vi kan have til vores ansatte i smågriseproduktionen, til perfektion, fortæller Mogens Balle Kristensen.

Med prisen Årets medarbejder følger der en pengepræmie på 10.000 kroner.

Læs også