bannerPos

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Det kan ikke være rigtigt, at transportchauffører skal straffes i sagerne om ikke-transportegnede dyr, siger næstformand i Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen.
26-10-2020 13:30

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Hvis man kører med dyr, for eksempel grise og køer, der ikke er egnet til transport på grund af skader, risikerer man bøder på over 10.000 kroner. Og det vil sammenslutningen af danske dyretransportchauffører ikke finde sig i.

- Vi har forsøgt at få forståelse for, at vi, der kun ser dyrene under selve læsningen, det vil sige 15 til 20 sekunder, selvfølgelig ikke skal bære et ansvar for, om de dyr, landmanden har sat ud i udleveringsrummet, og som vi herefter tager med, er transportegnede, skriver chaufførernes talsmand Torben Grønhøj Jensen

- Vi må konstatere, at dette forsøg på at skabe forståelse for den urimelige situation, vi står i, hvor vi risikerer megabøder blot ved at gå på arbejde, ikke er lykkedes, hedder det videre.

Truer med strejke

Tingenes tilstand fik i sidste uge gruppen af dyretransportchauffører til at true med en strejke, der i givet fald vil træde i kraft fra onsdag den 28. oktober. Og hvis det sker, vil det være en katastrofe for danske svineproducenter, siger næstformand i Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen. Han støtter chaufførernes kamp for bedre vilkår.

- Det er helt urimeligt, at de chauffører, der transporterer vores grise, kan risikere straf og endda helt miste retten til deres erhverv, hvis der er grise, der ikke burde have været med transporten. Det har vi sagt i flere år, siger han og tilføjer, at han ikke forstår, hvorfor transportørerne ikke fredes for de ting, som grisene har med fra stalden. 

Vil have ministeren på banen

Jeppe Bloch Nielsen forklarer, at man i Landsforeningen af Danske Svineproducenter gennem flere år har bedt myndighederne om at være fair over for chauffører og vognmænd. 

- Vi har mødt lydhørhed, men der er ikke sket nok, og det er uacceptabelt, siger han og fastslår, at ministeren skal træde i karakter nu.

- Ministeren må udsende et hyrdebrev, så myndighederne begynder at forvalte reglerne, som de er tiltænkt. Og hvis ministeren lider af ansvarsforflygtigelse, så må enten justitsministeren eller statsministeren træde i karakter. Der skal ske noget nu, understreger LaDS-næstformanden, og tilføjer, at der er nok problemer i erhvervet, både på grund af coronavirus og afrikansk svinepest.

- Vi kan ganske enkelt ikke håndtere, hvis slagterierne lukker helt, fordi grisene ikke kan transporteres som følge af chaufførernes bebudede strejke den 28. oktober, siger svineproducenternes næstformand. 

Synpati for chauffører

Danske Svineproducenter har fuld sympati for, at chaufførerne, der føler sig overhørt, nu ser sig nødsaget til at overveje at sige kollektivt nej til al transport af dyr fra onsdag. Alligevel maner han til besindighed.

- Vi forventer at se et hyrdebrev fra ministeren og opfordrer samtidigt chaufførerne til at udskyde strejken for at give hyrdebrevet en chance for at vise sin virkning. Endelig opfordrer vi til, at myndighederne begynder at behandle ophobede sager efter de nye regler med tilbagevirkende kraft, siger Jeppe Bloch Nielsen.

Han opfordrer Danish Crown til at udøve deres indflydelse politisk for at få en bedring på området. 

hka

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next