Sydjysk kommune i top på husdyrgodkendelser

Vejen Kommune er landets næstbedste til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser. Og det har en lokal svineproducent nydt fordelen af.

LANDBRUG Med mere end 4.000 arbejdspladser udgør landbrugs- og fødevareerhvervet den største branche i Vejen Kommune. Derfor har denne branche også et naturligt stort fokus blandt en del kommunens administrative medarbejdere, inden for blandt andet miljøgodkendelser, byggesagsbehandling og husdyrgodkendelser.

Sidstnævnte gør Vejen Kommune så godt, at de indtager en andenplads i Miljøstyrelsens opgørelse over sagsbehandlingstider for 2019.

Med 28 sager og en gennemsnitlig behandlingstid på 1,3 måneder kan det ikke gå meget hurtigere. Og det giver tilfredse kunder.

 Professionelle og konstruktive

En af dem, der har nydt godt af kommunens arbejde på området, er landmand og slagtesvineproducent Iver Knude Wind fra Jels.

 Han er svineproducent og ejer flere ejendomme i området og har haft brug for at udvide flere gange de senere år. Til den opgave benytter han sig af eksterne rådgivere, og blandt dem fremhæves samarbejdet med Vejen Kommune også.

- Det kan virke af meget, at vi får besøg af 2-3 af kommunens medarbejdere i forbindelse med en udvidelse, men det gør, at vi får vendt og drejet alle områder på én gang i stedet for, at vi skal skrive frem og tilbage mellem de forskellige instanser indtil flere gange, forklarer Iver Knude Wind og fortsætter: 

- Med den professionelle og konstruktive tilgang, som kommunens medarbejdere har, når de kommer på besøg her, kan jeg ikke være andet end positiv.

 Skaber vækst og arbejdspladser

Også Vagn Sørensen, der er formand for udvalget for Teknik & Miljø er tilfreds med fremgangen:

- Jeg kan kun være rigtig godt tilfreds med, at vi er en af landets hurtigste kommuner til at sagsbehandle husdyrgodkendelser. Korte sagsbehandlingstider er også med til at skabe vækst og arbejdspladser, og det har vi brug for i denne tid, konstaterer Vagn Sørensen. 

Der er Miljøstyrelsen, der hvert år samler og opgør sagsbehandlingstiden for husdyrgodkendelser fra landets kommuner.

jba

Læs også