GreenTec vinder Agritechnica-sølv for klipper til hegn

Til dette års Agritechnica præsenterer Kolding-firmaet GreenTec ti nye modeller i den helt nyudviklede Scorpion-armklipperserie.

Det er ikke helt i hegnet, hvad de går og laver hos Kolding-virksomheden GreenTech. Tværtimod.

Firmaet er således så innovativt, at nyhedskomitéen på maskinmessen Agritechnica i Hannover netop har præmieret firmaet med en sølvmedalje forud for messen, der afvikles til november.

Medaljen er tildelt GreenTechs Scorpion-serie og et såkaldt hybrid-armkoncept på armklipperen, der bliver anvendt til hegnsklipning af landmænd, entreprenører, anlægsgartnere og til rabatklipning hos kommuner.

Ifølge producenten er der tale om et nyt og banebrydende produkt, der blandt andet har et hybrid-armkoncept, automatisk højdekontrol, 4-punktsmontering og som ligeledes er produceret i Strenx specialstål.

Ti nye modeller

Til dette års Agritechnica præsenterer GreenTec ti nye modeller i den helt nyudviklede Scorpion-armklipperserie. Maskinen har en lang række ekstraordinære innovative detaljer, herunder det patentanmeldte »hybrid-armsystem«, der i sin enkelhed går ud på, at armen kan betjenes både med og uden parallelføring.

Scorpion-serien er produceret i Strenx 700-specialstål, der både optimerer maskinens styrke og vægt.

Ligeledes er det værd at bemærke, at det nye og patentanmeldte 4-punktsmonteringssystem udmærker sig med en enkel og meget stabil montering i traktorens 3-punktsophæng.

Front- og bagmontering

Den nye serie indeholder 10 modeller med intervaller fra 3,3 m til 8,3 m. De to mindste modeller med 3,3 m og 4,3 meters vandret rækkevidde er en del af »Compact-serien«.

De fire største modeller med en vandret rækkevidde på 5,3 m, 6,3 m, 7,3 m og 8,3 m fås i to udgaver som standard og plus-serie. Alle modeller tilbydes med både front- og bagmontering.

Der har i alt været 291 ansøgninger til Agritechnicas nyhedskomité i år. Der er tildelt en guldmedalje og 39 sølvmedaljer. To danske virksomheder har modtaget en sølvmedalje, det er GreenTec i Kolding og Samson i Viborg.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Læs også