Dækafbrændinger og falske løfter: Protesterne nåede grænsen til Danmark

Tidligere denne uge mødtes en række landmænd lige syd for den dansk-tyske grænse for at protestere over de kommende øgede omkostninger til brug af diesel. Det skabte en del virak.

Mandag måtte politiet i Flensborg i aktion, efter at en protestdemonstration med deltagelse af cirka 30 traktorer udviklede sig. Det skriver Flensborg Avis.

Demonstrationen, der foregik i Sønder Løgum få kilometer fra Danmark, var på forhånd blevet anmeldt, og der var således ikke noget i vejen med selve protesterne, men en række andre begivenheder udspillede sig sideløbende, skriver avisen.

Blandt andet havde et billede floreret på sociale medier, der beskrev, at en McDonalds-restaurant ved den parkeringsplads, hvor demonstrationen fandt sted, ville give en gratis burger, hvis man mødte op med blinkende lygter. Det viste sig dog at være en and, for der var ingen gratis fastfood til de ankomne.

Blokerede hovedve

Cirka kl. 17.45 var der mødt 100 køretøjer op på parkeringspladsen, og derefter kørte de mange biler og traktorer ad B5-hovedvejen mod grænseovergangen, hvilket ifølge Flensborg Politi skabte kø og trafikale udfordringer. Der var ifølge politiet dog ikke tale om en bevidst blokade af grænsen.

Mere alvorligt ifølge politiet var det, at demonstranter også brændte bildæk af i samme område.

- Man formoder, at nogle har slæbt deres egne dæk derhen og sat ild til dem, siger Philipp Renoncourt, der er pressetalsmand for politiet i Flensborg, til Flensborg Avis.

Mange arresterede i Paris

Samtidig fortsætter protesterne i Frankrig, og det udartede sig onsdag, hvor fransk politi anholdt 79 personer i Paris, efter at de trængte ind på et fødevaremarked i storbyen i forbindelse med de omfattende demonstrationer i landet. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Ifølge flere medier fik nogle af de arresterede konfiskeret deres traktorer.

De anholdte tog ophold i et lagerområde, hvor de begyndte at ødelægge inventar og varer, inden politiet slog til, siger en kilde til nyhedsbureauet, og tilføjer, at det lige nu ikke står klart, hvor store ødelæggelser, der har været tale om.

Også i Belgien er protesterne fortsat. Det skete blandt andet i forbindelse med torsdagens EU-topmøde i Bruxelles, hvor op mod 1.000 traktorer og andre landbrugskøretøjer blev holdt væk fra selve EU-instituationerne og derfor skabte lange køer på indfaldsvejene, oplyser belgisk politi til AFP.

Læs også