bannerPos

Noteringen for køer sættes op

Efterspørgsel efter hakket oksekød får noteringen til at stige.
18-02-2020 13:14

For at følge med efterspørgslen på hakket kød sætter Danish Crown Beef noteringen for køer over 42 måneder op med 50 øre.

Vinterferien nærmer sig sin afslutning, og det kan mærkes i ”Hakkeriet” i Holsted, hvor efterspørgslen efter hakkekød til hverdagsretter tager til. Derfor sætter Danish Crown Beef noteringen op med 50 øre på køer for at sikre, at kundernes efterspørgsel kan honoreres. Det meddeler Danish Crown i et nyhedsbrev.

- De første måneder i året er traditionelt en periode, hvor danskerne spiser meget hakket oksekød. Det mærker vi også i Danish Crown Beef, så derfor sætter vi noteringen op for at få flere køer til slagtning, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Noteringen er gældende for køer over 42 mdr. tilmeldt til slagtning i uge 8 og frem. I sin markedsberetning for okse- og kalvekød lyder det fra Danish Crown, at afsætningen af dyrere udskæringer og kalvekød er uforandret. Afsætningen til Sydeuropa forløber ligeledes uændret.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next